Foto KornerFOTO: Emir i Adnan ispred MK Karo sjajno predstavili Visoko na Croatia...

FOTO: Emir i Adnan ispred MK Karo sjajno predstavili Visoko na Croatia Enduro utrci

Prošlo je više od 7 dana otkako smo vam prenijeli razgovor sa dvojicom entuzijastičnih Visočana, Emirom Huseljićem i Adnanom Memićem, ljubiteljima motociklizma, a koji su upravo tog dana otputovali u Hrvatsku, tačnije u Liku, kako bi predstavljali svoj klub, MK Karo i grad Visoko na Croatia Enduro utrci. Prije tačno sedam dana ovi naši sugrađani su se i takmičili na ovom prestižnom takmičenju, sa još oko 250 motociklista, koji su tog dana pokušali izboriti što bolju poziciju na zahtjevnoj stazi.

Nekako, nakon što su se utisci slegli i nakon što je prošlo sedam dana, razgovarali smo sa Emirom Huseljićem, o njihovom putovanju te o plasmanu koju su ostvarili u ovoj utrci, a u okviru kategorije Team.

“Dakle, nekako bismo trebali krenuti od subote, tačnije prvog dana, kada je održan prolog, na kojem smo prošli zadovoljavajuće, ostvarivši tim i dobar plasman na startu utrke. Sama utrka je održana u nedjelju, te smo mi ostvarili odličan uspjeh, prvenstveno samim tim što smo uopće i završili utrku do kraja u roku od 6 sati, budući da je veliki broj takmičara i odustao. Unatoč jednom problemu koji smo imali, kada je kolegi zaglavio lanac na motoru, što nas je moglo koštati utrke, mi smo utrku završili na 13. poziciji, što je odlično za nas.” – kazao je za Visoko.co.ba Emir Huseljić, dodavši:

“Svakako, utisci su sjajni, vrijeme nas je poslužilo, teren je bio odličan i mi smo super zadovoljni plasmanom. Mi ćemo se još, ovom prilikom, posebno zahvaliti našim sponzorima koji su nas pomogli i bez kojih mi zaista ne bismo mogli otići na ovu utrku, na kojoj smo predstavili klub MK Karo i naš grad Visoko.”

Za kraj ovog razgovora, iskoristili smo priliku da pitamo za dalje putovanje ovih visočkih entuzijasta na motorima, a Emir nam je tom prilikom rekao:

“Već ćemo u skorijem periodu početi pripreme za narednu godinu, jer već imamo namjeru da idemo ponovo na ovu utrku u Hrvatsku, tačnije u Liku, ali prije toga postoji veliki broj ovakvih događaja i recimo već sljedeći je u oktobru, kada ćemo putovati na jednu utrku u Sarajevo gdje ćemo predstavljati Visoko i MK Karo.

Također, postoje razne aktivnosti u našem klubu MK Karo i prijedlozi da se od naredne godine napravi jedna promotivna i ogledna utrka ovakve vrste u našem gradu, kako bismo promovirali Visoko, na čemu ćemo zasigurno raditi u narednom periodu.”


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE