Foto KornerFOTO: Gimnazija Visoko bila domaćin jedne od prvih Memory Walk radionica u...

FOTO: Gimnazija Visoko bila domaćin jedne od prvih Memory Walk radionica u BiH

U okviru projekta “Historija, Istorija, Povijest – Lessons for Today”, čije projektne aktivnosti na području Bosne i Hercegovine implementira Inicijativa mladih za ljudska prava u BiH u saradnji sa Fondacijom Humanost u akciji BiH i Kućom Anne Frank, započela je implementacija Memory Walk radionica za učenike srednjih škola u Bosni i Hercegovini.

Memory Walk predstavlja obrazovnu metodologiju koja podržava i ohrabruje kritičko razmišljanje o praksama komemoracije kroz edukativne filmove koji su snimljeni u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Srbiji i Makedoniji, a koji pomažu mladima da razgovaraju o kulturi sjećanja. Tokom implementacije projekta, realizovat će se više od 60 radionica u Bosni i Hercegovini.

Jedna od prvih srednjih škola u Bosni i Hercegovini u kojoj je održana Memory Walk radionica bila je, u ponedjeljak, Gimnazija “Visoko, čiji učenici su imali priliku da uče kroz ovu posebnu obrazovnu metodologiju o kulturi sjećanja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE