Naslovnica Sport Nogomet FOTO: Kadeti ...

FOTO: Kadeti NK Bosna nisu izborili Play Off, trener Džaviti se zahvalio putem FB svim igračima

668
PODIJELI

Kadetska ekipa NK Bosna nije uspjela izboriti završnicu prvenstva i učešće u Play Off-u bez obzira na sjajnu generaciju koja je cijelo vrijeme bila odmah iza prvoplasiranog Željezničara iz Sarajeva. Iako su imali sve u svojim rukama i u predzadnjem kolu na svom stadionu dočekali ekipu Borca iz Jelaha, a ventualna pobjeda je značila i plasman u završnicu. Malo sreća, a malo i druge okolnosti su rezultirale porazom od 1:3 i prava šteta je što ova sjajna gneracija nije uspjela otići do kraja.

Na svom FB profilu trener Mensur Džaviti se zahvalio svojim igračima, obzirom da je ekipa NK Bosna slobodna u zadnjem kolu, tako da je utakmica sa Borcem bila i posljednja u ovoj sezoni.

– Hvala vam za jednu predivnu godinu. Bilo je lijepo raditi s vama, a posebno družiti se. Nije lako u današnje vrijeme biti sportista a još teže čovjek, a vas krasi i jedno i drugo. Napravili ste veliki rezultat i zato vam posebno hvala. Ako ne pokušate ostvariti svoje snove ne znate koje su vam granice, a ako ih nemate – nemojte se ni baviti sportom. Generacijo za sve pohvale, budite uporni jer velike stvari će se dogoditi ako male stvari radite dobro. Da bi pobjeđivao moraš biti spreman i na poraze. Uvijek daj sve od sebe, čak i onda kada su okolnosti u utrci protiv tebe. Nikada ne prestaj pokušavati, nikada nemoj razmišljati da nemaš šanse za pobjedu. Idemo dalje u nove pobijede. Vaš trener.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.