Lokalne TemeNegativno VisokoFOTO: Mještani Dubrava godinama bez putne infrastrukture: Nakon svake kiše put sve...

FOTO: Mještani Dubrava godinama bez putne infrastrukture: Nakon svake kiše put sve lošiji

Rijetka su naselja na području općine Visoko koja se mogu pohvaliti zdravom i čitavom putnom insfrastrukturom, a općepoznata činjenica su loši putevi koji su često i sredstvo predizborne borbe za glasove u pojedinim naseljima. Mještani prigradskog naselja Dubrave, koje se nalazi nedaleko od Visokog, tačnije u Topuzovom polju, godinama muče muku sa lošom putnom infrastrukturom, koja na pojedinim mjestima čak i ne postoji.

Ekipa portala Visoko.co.ba posjetila je ovo prigradsko naselje, gdje smo se i sami uvjerili u priču mještana ovog naselja o lošem putu. Neki od mještana, koji nisu željeli da ih imenujemo, govorili su nam o dugogodišnjoj nebrizi nadležnih za ovaj dio općine Visoko.

“Put do naših kuća je u katastrofalnom stanju. Na samom ulaz u naselje Dubrave dočekaju vas rupe, koje se nastavljaju cijelom dužinom nekada asfaltiranog puta, a još je gore našim komšijama pred kućama gdje asfalt uopće ne postoji. Posljednja kiša i led koji su padali prije nekoliko dana ostavili su strašne posljedice po naš put, a sav tampon nasut na makadam nestao je u samo nekoliko sati, ostavljajući rupe po putu.” – kazali su nam ovom prilikom nezadovoljni mještani Dubrava.

U nastavku donosimo vam fotogaleriju sa fotografijama razrovanog puta u naselju Dubrave.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE