Lokalne TemeFOTO: Mještani Radovlja blokirali put za izvoz drva iz Kondžila, dogovoren sastanak...

FOTO: Mještani Radovlja blokirali put za izvoz drva iz Kondžila, dogovoren sastanak sa premijerom ZDK

Nakon odluke Savjeta Mjesne zajednice Radovlje o protestnom blokiranju puta kroz ovu mjesnu zajednicu, koju smo objavili jučer, danas je u ovoj mjesnoj zajednici organizirano postavljanje fizičke barikade u cilju onemogućavanja prolaska kamiona koji voze drvne sortimente iz Kondžila.

Kako izvještavaju učesnici ove akcije, mještani Radovlja, nije bilo prilike da se danas zaustavi ijedno vozilo koje prevozi drva iz Kondžila, jer su danas firme koje izvoze drvne sortimente obustavile izvoz zbog ranije najavljene blokade, kako bi izbjegle mogućnost obustave izvoza i isključenja iz saobraćaja.

Po završetku dana prisutni mještani su odlučili da nastave ovu obustavu saobraćaja teretnih vozila koja izvoze drvne sortimente kroz ovu mjesnu zajednicu i u narednih 15 dana, odnosno, sve do trenutka dok se ne postigne dogovor sa predstavnicima JP ŠPD Zavidovići kad i pod kojim uvjetima mogu nastaviti svoje aktivnosti izvoza.

Kako stoji u saopćenju mještana, iako su uredno pozvani da se pojave na ovom skupu predstavnici resornog ministarstva ZDK, predstavnici JP ŠPD, općine Visoko i ostali nadležni subjekti, nažalost, nisu prisustvovali današnjem protestu. Ipak, i pored nedolaska navedenih subjekata, u popodnevnim satima dogovoren je sastanak kod premijera ZDK, Miralema Galijaševića, uz prisustvo onih koji su kompetentni da utječu na rješenje problema, a sastanak će biti održan u četvrtak, u sjedištu Vlade ZDK u Zenici.

Također, zanimljiva informacija jeste i to da su na priču mještana ove mjesne zajednice, reagirale kolege iz Kaknja sa Nezavisne televizije IC – Kakanj koje su prisustvovale današnjem protestnom skupu u Radovlju, dok se nije pojavio niko u ime RTV Visoko kako bi pomogao dijelu poreskih obveznika iz našeg grada od čijeg poreza se izdvaja dio i za plate uposlenika JP RTV Visoko.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE