Foto KornerFOTO: Mnoštvo turista iz cijelog svijeta ovih dana hrli u Visoko da...

FOTO: Mnoštvo turista iz cijelog svijeta ovih dana hrli u Visoko da posjeti piramide

Svijet je dobio novu arheološku i turističku destinaciju. Bosanska dolina piramida je napravila sebi mjesto u globalnoj ponudi za ljude koji traže nove atraktivne lokacije.

Unikatnost i originalnost, otvorenost i srdačnost, nova znanja i ideje, arheologija i nauka, energija i duhovnost… sve su to atributi piramida u Visokom.

Akreditirani vodiči Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” osposobljeni su da na odgovarajući način prime hiljade posjetilaca iz čitavog svijeta. Oni, nakon obilaska lokacija piramida i tunela, odlaze kućama impresionirani, s osmjehom na licu. I drugačijim viđenjem Bosne i Hercegovine.

Ovih junskh dana organizirani dolasci iz Turske, Njemačke, Francuske, Slovenije i mnogih drugih zemalja svjedoče o interesu stranaca za doček prvog dana ljeta na piramidama. Ljetni solsticij je 21. juna a s njim i stotine posjetilaca na vrhu najveće piramide svijeta. A sve kreće od neizbježnih podzemnih tunela Ravne.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE