SportDržavni TimFOTO: Nedim Buza u pripremama za NBA Draft u kampu Milwaukee Bucks-a

FOTO: Nedim Buza u pripremama za NBA Draft u kampu Milwaukee Bucks-a

Iako smo prije tačno pet dana pisali o tome kako je Visočanin i košarkaški reprezentativac BiH, Nedim Buza, dogovorio sve uslove sa belgijskim klubom Oostende, koji je jedan od bivših klubova Mirze Teletovića, NBA saga Nedima Buze ne zaustavlja se tu, nego on nastavlja svoje pripreme za NBA Draft koji će biti održan 25. juna u Brooklyn-u.

Mladi Visočanin iza sebe ima dosta dobru sezonu u ekipi sarajevskih Sparsa, gdje je postizao 11 poena po meču, te je prije priprema za NBA Draft učestvovao i na Nike Hoop Summitu, što je jedan od najvećih promotivnih događaja za mlade košarkaše na cijelom svijetu.

Tokom jučerašnjeg dana Nedim je boravio u kampu ekipe Bucksa, iz Milwaukee-ja, gdje se trudio pokazati sve najbolje što ima ponuditi, kako bi se nametnuo kao eventualni izbor stručnog štaba ovog tima na predstojećem NBA Draftu, do kojeg je ostalo svega 15 dana.

Kako je to standardna procedura, svi igrači koji učestvuju na NBA Draftu prije samog izbora borave u SAD-u na kratkoj turneji po NBA klubovima, gdje se trude izboriti svoju poziciju u izboru stručnih štabova, pa je tako Nedim Buza prije Milwaukee Bucksa boravio u kampu Utah Jazza, za koje se pretpostavlja da bi mogli biti glavni konkurent za izabiranje Nedima u drugom krugu NBA Drafta.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE