SportNogometFOTO: Novi dom "Želje" će koštati 30 miliona KM, imat će kapacitet...

FOTO: Novi dom “Želje” će koštati 30 miliona KM, imat će kapacitet od 20.000 mjesta

Na današnjoj konferenciji za medije FK Željezničar između ostalog je predstavljen i projekt novog stadiona Plavih.

Kako je rečeno na konferenciji za medije, izgradnja samog stadiona će koštati 30 miliona KM, a novi Željin dom će moći primiti 20.000 gledatelja. Cijena izgradnje ukupne planirane infrastrukture je 196 miliona KM.

Idejni projekt stadiona je napravljen 2012. godine, a u januaru 2016. se planira uključenje u Regulacioni plan, što je u nadležnosti Zavoda za planiranje i razvoj Kantona Sarajevo.

Potom slijedi inicijativa za izmjenu Regulacionog plana, a taj proces traje do dvije godine. Nakon toga se upućuje javni poziv investitorima.

Kako će izgledati novi stadion Grbavica, pogledajte u galeriji.

grbavicagrbavica2grbavica3


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE