Foto KornerFOTO: Odred izviđača "Visoko" među učesnicima "Izviđačke alke" u Nemili

FOTO: Odred izviđača “Visoko” među učesnicima “Izviđačke alke” u Nemili

U prisustvu dvjestostinjak učesnika iz Bosne i Hercegovine, u krugu Izviđačkog doma “Nemilska rijeka” u Nemili, jučer je otvorena još jedna tradicionalna manifestacija – nemilska “Izviđačka alka”.

Ceremonijalu otvaranja, osim takmičara i njihovih pratilaca, prisustvovali su delegati i gosti jučer održane Skupštine Saveza izviđača Federacije BiH.

Među ovogodišnjim učesnicima “Izviđačke alke” u Nemili našao sa i Izviđački odred “Visoko”, koji će se sa svojim predstavnicima truditi da osvoji neku od nagrada, pripremljenih za najbolju i najspremniju ekipu.

Nakon intoniranja državne himne i podizanja zastave Bosne i Hercegovine na jarbol, učesnicima se obratio predsjednik SIF-a Robert Lapčević.

Potom su takmičari razvrstani u 12 patrola krenuli na stazu na kojoj su imali zadatak da riješe mnogobrojne zadatke i prepreke.

Tokom jučerašnjeg dana u velikoj sali Doma kulture u Nemili održana je Izvještajno-izborna konferencija Saveza izviđača Federacije Bosne i Hercegovine, a popodnenim programom je obuhvaćen zajednički ručak za učesnike i goste te večernje druženje uz kulturno-zabavni program koji su pripremili učesnici ove tradicionalne manifestacije.

Današnjim programom “Izviđačke alke” predviđena su finalna odmjeravanja snaga u izviđačkoj alci i proglašenje pobjednika po disciplinama.

Ostatak fotografija možete potražiti na facebook stranicama: Odred izviđača “Visoko” Visoko i ODRED IZVIĐAČA “13 APRIL” NEMILA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE