SportBorilački sportoviFOTO: Održan osmi Memorijalni karate turnir "Nedžad Duraković - Džadan"

FOTO: Održan osmi Memorijalni karate turnir “Nedžad Duraković – Džadan”

Jučer je u fiskulturnoj sali Mješovite srednje škole “Hazim Šabanović”, u prisustvu građana Visokog, članova Karate kluba Visoko i porodice Nedžada Durakovića – Džadana, održan osmi po redu Memorijalni karate turnir, organizovan u čast i sjećanje na poginulog borca Armije RBiH, Nedžada Durakovića – Džadana. Nedžad je bio dugogodišnji član ovog sportskog kolektiva i uspješan sportista, kojeg se na ovakav način prisjećaju njegove kolege, a koje ne žele da sjećanje na ovog heroja odbrane Visokog iščezne.

Na ovom turniru učesće su uzeli takmičari iz karate klubova “Seiken” Visoko, “Gard” Zenica, “Rudar” Breza i “Visoko” Visoko, a koji su se takmičili u dvije kategorije – tehnička disciplina kate i borbe apsolutna kategorija.

U konkurenciji tehnička disciplina kate ostvareni su sljedeći rezultati:

  1. mjesto Sadžid Bulut, KK “Visoko”,
  2. mjesto Senahid Bulut, KK “Visoko”,
  3. mjesto Ejman Dišalari, KK “Visoko”.

U seniorskoj konkurenciji borbe apsolutna kategorija ostvareni su sljedeći rezultati:

  1. mjesto Senahid Bulut, KK “Visoko”,
  2. mjesto Sadžid Bulut, KK “Visoko”,
  3. mjesto Adis Dedić, KK “Rudar” i Selvedin Fejzić, KK “Gard”.

Mlađe uzrasne kategorije KK “Visoko” i KK “Fudokan” demonstrirale su takmičarske discipline kata i kihon tehnike.

Ovo takmičenje održano je u organizaciji Saveza tradicionalnog karatea Federacije Bosne i Hercegovine i Karate kluba “Visoko”, a prema pravilima tradicionalnog karatea.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE