Foto KornerFOTO: Povodom 7. aprila upriličen prigodan program i odigrana utakmica u visočkoj...

FOTO: Povodom 7. aprila upriličen prigodan program i odigrana utakmica u visočkoj kuglani

Program povodom 7. aprila, Dana oslobođenja Visokog u Drugom svjetskom ratu, ponudio je mnogo kulturno-sportskih sadržaja u našem gradu, a jedan od sadržaja jeste i susret visočkih kuglaša koji je upriličen danas u kuglani KSC “Mladost” u Visokom. Kuglaši rekreativci i aktuelni igrači Kuglaškog kluba “Bosna” iz Visokog okupili su se danas kako bi prigodnim programom obilježili 7. april koji je za kuglanje u Visokom, ali i za samo Visoko višestruko značajan datum.

Pored toga što današnjom utakmicom obilježavaju Dan oslobođenja Visokog u Drugom svjetskom ratu, predstavnik visočkih kuglaša i trener KK “Bosna”, Salko Lukhodžić nam je otkrio da je ovo i dan prve utakmice kuglaškog kluba Bosna davne 1958. godine.

“Prije tačno 58 godina, 7. aprila 1958. godine tadašnji visočki kuglaši odigrali su prvi meč, na koji su otputovali vozom u Zavidoviće i to je bilo prvo, oficijelno takmičenje visočkog kuglaškog kluba. Od tada nas veže velika tradicija, koja se proteže sve do danas, a nadam se da ćemo i za dvije godine svi biti živi i zdravi da zajedno obilježimo 60. godišnjicu kluba.

kk bosna 7 april kuglanje (15)
Salko Lukhodžić, trener KK “Bosna” Visoko

Također, danas je i Dan oslobođenja Visokog u Drugom svjetskom ratu, pa je to još jedan dodatni povod za ovaj susret visočkih kuglaša. No, pored toga svega, najveći povod za ovu utakmicu jeste prolazak KK ‘Bosna’ u najelitnije kuglaško takmičenje, Premijer ligu BiH, gdje ćemo se takmičiti od septembra ove godine.” – kazao je za Visoko.co.ba ovom prilikom Lukhodžić, koji je ovu priliku iskoristio da pozove i sve privrednike da se uključe u novu sezonu kuglaškog kluba iz Visokog.

“Svakako, u narednoj sezoni će nam biti potrebna pomoć prvenstveno lokalne zajednice, zatim i kantonalnih nadležnih službi, ali i privrednika, te su oni svi zajedno garant da će sport u Visokom živjeti, a ja se iskreno nadam da će nam, kako su to činili i do sada, pomoći u našem novom takmičenju od naredne godine.”

U sklopu samog programa u visočkoj kuglani odigran je meč između rekreativaca i aktuelnih igrača KK “Bosna” Visoko, nakon čega je upriličena i prigodna proslava titule iz netom završene sezone, koju su visočki kuglaši završili bez ijednog poraza.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE