SportNogometFOTO: Rezultati drugog dana malonogometnog turnira: Treći dan prolongiran zbog loših vremenskih...

FOTO: Rezultati drugog dana malonogometnog turnira: Treći dan prolongiran zbog loših vremenskih uvjeta

Druga noć prvog malonogometnog turnira „Visočko ljeto 2016“ u organizaciji NK Bosna Visoko, a u okviru koje je sinoć odigrano sedam utakmica grupne faze, donijela je mnogo uzbuđenja na malonogometnom terenu Gradskog stadiona „Luke“. Ni kiša koja je tokom dana padala, prijetivši da će biti uzrok odgađanja drugog dana turnira, nije spriječila veliki broj Visočana da sinoć uživaju u majstorijama malonogometnih majstora, kojih nije manjkalo, a svemu tome svjedoče i rezultati sedam duela, koji su sinoć odigrani u okviru grupne faze takmičenja.

Drugu noć turnira, ekipe su se borile za što bolji plasman u grupi, te su tako postignuti sljedeći rezultati:

Ekipa 1 Ekipa 2 Rezultat
Caffe Sound Kafa Ti&Ja 2:0
NK Sloboda NK Bosna 8:0
EL-HA Nekretnine FK Gračanica 2:0
Sen Su NK Bosna 3:0
MNK Samirče Ugarak Produkt 2:1
Edo limarija Ekosirovina 0:3
Dž. S. Komerc Sen Su 2:1

Time su već stvoreni uslovi za razmatranje ekipa koje su uspješnim partijama u okviru grupne faze gotovo ostvarile uslove za prolazak u dalju fazu takmičenja, a nakon dva dana takmičenja tabele prema grupama izgledaju ovako:

Grupa A Bodovi Grupa B Bodovi
NK Sloboda 3 Edo limarija 0
NK Bosna 0 Ekosirovina 3
Dž. S. Komerc 6 EL-HA Nekretnine 6
Sen Su 6 FK Gračanica 3
Grupa C Bodovi Grupa D Bodovi
MNK Samirče 6 Bios 3
Ugarak Produkt 0 Dela Kakanj 0
Caffe Sound 6 Podvinci 0
Kafa Ti&Ja 0 Galaktikosi 0

Tako je dobijen okviran kostur za odigravanje naredne faze takmičenja, to jeste četvrtfinala, u okviru kojeg će po dvije najbolje ekipe iz svake grupe potražiti svoju šansu za prolazak u samu završnici turnira u borbi za osvajanje glavne nagrade od 5.000 KM.

Treći dan turnira koji je, iako planiran za petak 15. juli, prolongiran zbog loših vremenskih prilika, donijet će nam pet susreta, nakon kojih ćemo znati konačan spisak ekipa koje su se plasirale u četvrtfinale. Zbog kiše treći dan turnira biti će prolongiran nekoliko dana, do poboljšanja vremenskih uslova, o čemu će ljubitelji malog nogometa u Visokom biti informirani na vrijeme, putem lokalnih medija. 7

Raspored igranja utakmica posljednjeg dana grupne faze turnira glasi:

Ekipa 1 Ekipa 2 Vrijeme
Sloboda Dž. S. Komerc 19:30
Edo limarija EL-HA Nekretnine 20:00
Ekosirovina FK Gračanica 20:30
MNK Samirče Caffe Sound 21:00
Ugarak Produkt Kafa Ti&Ja 21:30

U nastavku pogledajte fotografije svih ekipa učesnica prvog malonogometnog turnira „Visočko ljeto 2016“, kao i atmosferu sa druge noći ovog turnira.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE