SportRukometFOTO: RK Bosna Centrotrans na gostovanju u Zenici poražena od ekipe RK...

FOTO: RK Bosna Centrotrans na gostovanju u Zenici poražena od ekipe RK Čelik rezultatom 34:26

Analiza utakmice: Veoma loša partija visočkog predstavnika u društvu najboljih rukometnih klubova BiH okarakterisala je večerašnju utakmicu u Zenici, u kojoj su igrači RK Bosna Centrotrans, nažalost, poraženi od svojih kolega iz RK Čelik, rezultatom 34:26.

Izuzetno loša igra na oba kraja terena, i u odbrani, i u napadu bili su kamen spoticanja za Visočane, koji nisu uspjeli pronaći rješenje za dobru igru igrača Čelika te je novi poraz bio vidljiv već nakon 40 minuta igre, iako su se gostujući igrači trudili preokrenuti igru i rezultat u svoju korist.

Individualno gledano niko od Visočana nije briljirao na večerašnjoj utakmici, a najveće pohvale sigurno mogu da idu na račun novog igrača RK Bosna Centrotrans, mladog Fidahića koji je u Visoko iz Goražda, a koji je večeras upisao prvi nastup u redovima visočkog kluba. Iako je primjetno da mu fali dosta utakmica i iskustva, te uigravanja sa ekipom, ovaj mladi igrač je odigrao zadovoljavajuće na ovoj utakmici.

Ostatak ekipe u ovom porazu nije briljirao, a za Bosnu golove na ovoj utakmici su postigli Bečak, 5 golova, Imamagić, 4 gola, Balta, 3 gola, te Omanović i Spahić, po 2 gola.

Statistički parametri iz večerašnje utakmice kažu da su Visočani imali ukupno 41 promašaj, od čega je bilo 20 “sirovih” odbrana golmana Čelika, te su imali 20 promašenih čistih prilika, odnosno, “zicera”, koje nisu uspjeli pretvoriti u golove. Pored ovih promašaja dodat ćemo i dva sedmerca koje Visočani nisu uspjeli realizirati, te svi ovi parametri zajedno su dovoljan pokazatelj kako lošu partiju su pokazali mladi visočki rukometaši.

Nećemo previše kritikovati igrače pojedinačno, budući da je cijela ekipa na ovoj utakmici pobacila, te se maler koji prati Visočane na gostovanjima produžio u već treći vezani poraz u posljednjih 6 utakmica. Trener Antović sa svojim pomoćnicima morat će pronaći rješenje za ove poraze ukoliko Bosna želi obezbijediti sigurnu završnicu ove sezone.

Narednog vikenda, u okviru 12. kola rukometne Premijer lige BiH, igrači RK Bosna Centrotrans u Visokom će dočekati ekipu RK Bosna Sarajevo, koja ove sezone jedva sklapa kraj sa krajem, kako u finansijskom, tako i u igračkom smislu, te teško da će za Visočane biti ozbiljna prijetnja na domaćem terenu. Sarajevska Bosna je ubjedljivo zadnja na tabeli, sa tek 4 ostvarena boda, uz tek jednu pobjedu i jedan remi iz, do sada, 10 odigranih utakmica ove sezone.

Svakako, prenos ove utakmice moći ćete pratiti i na vašem portalu Visoko.co.ba, već narednog vikenda, a također prenos ove utakmice moći ćete gledati u programu BHRT, što će biti već drugi prenos utakmica iz Visokog u sklopu ovogodišnjeg programa prenosa utakmica rukometne Premijer lige BiH.

Ovom informacijom mi ćemo i završiti večerašnji prenos utakmice. Sa vama su večeras bili vaši komentatori Dario Božić i Enes Hodžić, a do narednog vikenda upućujemo vam srdačan sportski pozdrav.

I naravno, ne zaboravite pratiti vaš portal Visoko.co.ba, na kojem vas u narednih nekoliko dana očekuju komentari igrača i stručnog štaba RK Bosna Centrotrans u vezi sa večerašnjim porazom u Zenici.

Prijatno!

KRAJ UTAKMICE: Nakon 60 minuta igre na parketu Gradske arene Zenica, igrači Čelika uspjeli su da nadmudre Visočane i da upišu novu, šestu pobjedu, pobijedivši rezultatom 34:26.

Konstano dobra igra Zeničana i velika prednost, te veoma slaba partija igrača Bosne kumovali su ne tako dobroj utakmici u kojoj su igrači Čelika slavili, kako zbog prednosti domaćeg terena, tako i zbog loše igre Visočana na oba kraja terena.

U nastavku slijedi kraća analiza kompletne utakmice, stoga ostanite uz Visoko.co.ba

55’ – Do kraja utakmice ostalo je pet minuta, a Zeničani samo popravljaju svoju gol razliku povećavajući prednost na 9 golova razlike. Rezultat glasi 32:23.

51’ – Prednost domaćina na ulasku u posljednjih 10 minuta utakmice konstatno raste, te ćemo vjerovatno do kraja gledati mirniju završnicu utakmice u kojoj Visočani, nažalost, neće uspjeti da prekinu seriju poraza na gostovanjima.

Igrači Čelika uspjeli su u ovim trenucima napraviti najveću prednost od, nedostižnih, 8 golova prednosti, pri rezultatu 29:21. Visočani ponovo katastrofalno igraju u napadu i u odbrani, a sve se to odrazilo i na ukupan rezultat, koji na kraju donosi novi poraz.

47’ – Naša pretpostavka da bismo mogli gledati preokret i uzbudljivu završnicu pokazala se netačnom i igrači Bosne ne uspijevaju da smanje konstantnu prednost Zeničana. Ovog puta igrači Čelika uspjeli su da naprave seriju od 3:0 i da svoju prednost povećaju na velikih 7 golova razlike, što je pretežak zadatak za lošu igru Visočana u ovoj utakmici.

Ipak će gostovanja ostati veliki problem mladih Visočana, a teško da do kraja utakmice možemo očekivati neko uzbuđenje ili eventualni preokret rezultata, na veliku žalost ljubitelja rukometa u našem gradu.

44’ – Gosti iz Visokog uspijevaju da, na momente, postanu kreatori igre u zeničkoj areni. U ovim trenucima rezultat glasi 22:18, a osjeti se i promjena u redovima Bosne, koja bi mogla biti vrijedna i preokreta, ako se nastavi dobra igra Visočana u posljednjih 15 minuta.

40’ – Serija grešaka na obje strane okarakterisala je posljednje tri minute, te nema nikakve rezultatske promjene u ovim trenucima.

37’ – Igrači Čelika ponovo igraju dobro i u drugom dijelu i ne dopuštaju gostujućoj ekipi da im se mnogo približi i ugrozi njihovu konstatnu prednost. Trenutni rezultat 20:15.

34’ – Drugo poluvrijeme na parketu Gradske arene Zenica je počelo prije nekoliko minuta. Na startu drugog dijela utakmice obje ekipe su realizirale nekoliko napada, a Visočani uspijevaju da naprave seriju od 3:1 čime smanjuju prednost domaćina na 4 razlike.

Drugi dio utakmice bi trebao da bude mnogo uzbudljiviji i napetiji stoga ostanite sa nama do kraja utakmice.

________________________________________________________________

Analiza prvog poluvremena: Prvo poluvrijeme utakmice RK “Čelik” – RK “Bosna Centrotrans” nije iznjedrilo mnogo dobrog za gostujuću ekipu, koja nije uspjela da pronađe rješenja u odbrani i napadu, kako bi stvorila eventualnu prednost. S druge strane Zeničani su uspjeli da iskoriste nespretnost i mnogo promašenih prilika igrača Bosne, te su stvorili prednost od 5 golova razlike, koju su održavali tokom posljednjih 10 minuta prvog dijela utakmice.

Visočani su na pet minuta prije kraja poluvremena uspjeli da priđu na tri gola razlike, pri rezultatu 12:9, ali ni to nije bilo dovoljno za eventualni preokret rezultata u svoju korist, te su igrači Čelika uskoro vratili prednost na pet golova razlike.

Generalno loša igra Visočana na oba kraja terena okarakterisala je prvi dio utakmice, a slaba odbrana koja je glavni adut Bosne u ovoj sezoni dodatno je pogoršala situaciju. Izgleda da visočka ekipa ne može ove godine da pronađe svoj ritam na gostovanjima, te će u drugom poluvremenu trener Antović sigurno pokušati rješenja za sve greške svojih igrača.

Pojedinačno gledano niko od igrača Bosne nije briljirao, te se nameće i ta potreba za jednim iskusnim, starijim igračem koji bi predvodio visočku mladost na terenu.

Uskoro počinje drugo poluvrijeme, pa ne propustite da pratite i nastavak prenosa na vašem portalu Visoko.co.ba.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Nakon prvih 30 minuta Visočani nisu uspjeli da nametnu svoj ritam igre u ovoj utakmici i prednost Zeničana od 5 golova razlike na poluvremenu je pokazatelj loše odbrane Bosne. U nastavku slijedi kratka analiza igre u prvom poluvremenu, koje je završeno rezultatom 16:11 u korist igrača Čelika.

27’ – Ipak i pored dobre igre Visočana u posljednjih nekoliko minuta domaća ekipa uspijeva da vrati svoju prednost na pet golova razlike. Rezultat glasi 14:9.

25’ – Pet minuta prije kraja poluvremena Visočani uspijevaju da smanje prednost domaće ekipe, a dobra igra u posljednjih 4-5 minuta je pokazatelj da ćemo u drugom vremenu sigurno gledati veoma uzbudljivu utakmicu. Trenutni rezultat glasi 12:9 u korist domaće ekipe, ali ni gosti ne prepuštaju igru u ruke domaćina i sve bolje i bolje nameću svoju igru u kompletan ritam utakmice.

21’ – Domaća ekipa uspijeva okrenuti tok utakmice u svoju korist i dolaze do ozbiljne i visoke prednosti od pet golova razlike. Rezultat u ovom trenutku glasi 11:6, a Visočani ne mogu da pronađu rješenje ni u odbrani, ni u napadu da zaustave povećanje prednosti.

18’ – Nakon prve polovine prvog dijela utakmice evidentno je da gosti iz Visokog teško realiziraju svoje napade, što dovodi u prednost ekipu Čelika. S druge strane Zeničani vrlo dobro koriste sve promašene napade i čak sedam neiskorištenih stopostotnih prilika igrača Bosne, te dolaze u prednost od tri gola razlike, pri rezultatu 8:5. No i pored svega ovog ne možemo kazati da gledamo baš sjajnu utakmicu obje ekipe, ali ćemo takvo stanje na terenu pripisati još uvijek početnom taktiziranju obje ekipe.

15’ – Visočani nastavljaju da promašuju čiste prilike u napadu, ali i pored toga domaća ekipa, zbog svoje nespretnosti, ne uspijeva povećati svoju prednost. Trenutni rezultat je 7:5 za domaću ekipu, koja ima veoma raspoloženog Visočanina u svojim redovima, a riječ je o Enesu Sirči, koji je veoma dobro započeo ovu utakmicu i pruža dobar otpor gostujućoj ekipi na golu Čelika.

13’ – Nakon četiri “zicera” koja su promašili igrači visočke Bosne gosti uspijevaju da povećaju svoju prednost, pri rezultatu 6:4. Visočani se bore sa prilikama u napadu do kojih, naizgled, lahko dolaze, ali ih teško realiziraju, što je blaga boljka Bosne i u prethodnim utakmicama.

11’ – Domaća ekipa ima blagu prednost u odnosu na Visočane, te na neki način diktira tempo igre na početku. Trenutni rezultat glasi 5:4 i u proteklih 10 minuta domaćin je predvodio u postizanju pogodaka.

9’- U Zenici gledamo nešto mirniji početak utakmice koja će, sigurno smo, biti jedna od uzbudljivijih ove godine. U ovim trenucima igra na parketu je dosta izjednačena, a rezultat 3:3 je dokaz takvog stanja u igri obje ekipe. I domaća i gostujuća ekipa “opipavaju” puls protivnika, prije nego se razvije igra u prvom poluvremenu.

5’ – Prije nekoliko minuta, na parketu Gradske arene Zenica počela je utakmica između RK “Čelik” i RK “Bosna Centrotrans”. Veoma zanimljiv duel dva stara rivala počeo je sa nekoliko efikasnih napada na obje strane, a u ovim trenucima ekipa iz Zenice vodi rezultatom 3:2.

Visočani u ovoj utakmici neće biti kompletni zbog povrede Burića koji je na klupi. U nastavku pratite izravan tekstualni prenos samo na vašem portalu Visoko.co.ba.

_______________________________________________________________________

Nakon dva prošlosedmična poraza, ostvarena u okviru 9. i 10. kola rukometne Premijer lige BiH, visočki rukometni kolektiv RK “Bosna Centrotrans” večeras utakmicu 11. kola Premijer lige BiH odigrava u gostima, kod ekipe RK “Čelik” Zenica. Tradicionalno neugodna i dobro uigrana ekipa Čelika, koja trenutno zauzima 6. mjesto na tabeli, a predvođena visočkim rukometnim stručnjakom Senadom Skopljakom, sigurno će biti izuzetno težak protivnik za mlade Visočane, koji će u ovoj utakmici potražiti prekid serije poraza na gostovanjima i priliku za popravak bodovnog stanja na tabeli.

U dosadašnjem toku sezone zenički predstavnik u društvu najboljih rukometnih klubova BiH i nije baš briljirao onako kako se očekivalo, te iz 10 odigranih utakmica imaju po pet pobjeda i poraza, što je bilo dovoljno za tek 15 bodova i šesto mjesto na tabeli. Činjenica da je Čelik tek jednom poražen na domaćem terenu i to od prvoplasiranog Izviđača svakako će dodatno otežati posao Visočanima na večerašnjem gostovanju koji, i pored ovih statističkih parametara u korist Čelika, muku muče sa gostujućim utakmicama.

Svakako, igrači i stručni štab RK “Bosna Centrotrans”, koji su u dosadašnjem toku prvenstva ostvarili učinak od po četiri pobjede i poraza, uz jednu neriješenu utakmicu, tražit će svoju priliku da prekinu ovogodišnju seriju loših partija u gostima. Dodatni motiv će biti borba protiv starog prijatelja, Senada Skopljaka, koji sjedi na klupi Čelika, a blagu prednost u ovom meču će imati Visočani, sa psihološkog stanovišta, budući da ih predvodi rukometni stručnjak Zdenko Antović, koji je predvodio Čelik u prethodnim sezonama i koji je trebao raditi u stručnom štabu zeničkog kluba ove sezone, te vrlo dobro poznaje prilike u ovom klubu i igru koju ova ekipa igra.

Sve u svemu, pred nama je jedna izuzetno uzbudljiva i zanimljiva utakmica, koja će sigurno probuditi neke stare rivalitete, a i koja će biti poslastica za sve ljubitelje rukometa, ne samo u Visokom i Zenici, nego i u cijeloj Bosni i Hercegovini. Stoga, ne propustite da ovu utakmicu, u tekstualnom prenosu, pratite samo na vašem portalu Visoko.co.ba, kao uostalom i svakog prethodnog vikenda otkada je sezona krenula.

Utakmica, koja se igra u Gradskoj areni Zenica, počinje u 19:00 sati, zato pripremite se za 60 minuta dobrog rukometa, samo na Visoko.co.ba.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE