Lokalne TemeNegativno VisokoFOTO: Strava u ulici Sarajevska, mještani od smrada ne mogu da izađu...

FOTO: Strava u ulici Sarajevska, mještani od smrada ne mogu da izađu iz svojih domova

U ulici Sarajevska prema tvrdnjama stanovnika već četiri godine trpe nesnošljiv smrad, a razlog je pretovarna stanica unutar JKP “Visoko”.

Ja i komšije, išli smo u Opštinu Visoko još davno kada je gospodin Dlakić bio direktor komunalnog, pa smo također u šalter sali ispunili one upitnike za žalbe i sugestije, gdje je to završilo ko zna. Bili smo i kod novog direktora iz Kaknja. Čak smo dolazili i kući načelnici dva puta, a zatim ponovo u Opštini gdje smo sve ispričali gospođi Melihi Trako koja prima stranke i nikad nikakvog odgovora nismo dobili – stoji na Facebook profilu kao status u jednog od stanovnika iz ulice Sarajevska.

Ovi stanovnici jednostavno ne mogu normalno da žive od nesnošljivog smrada od kojeg ne mogu ni iz kuće da izađu. Kako saznaje Visoko.co.ba mještani planiraju na isti način kao nedavno mještani Radovlja građanskim neposluhom da zaustave kamione koji sa smećem ulaze u krug JKP “Visoko” gdje ga i istresaju svaki dan.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE