BiHFOTO: Svečano otvorena 12. manifestacija "Dani Zaima Muzaferije 2015."

FOTO: Svečano otvorena 12. manifestacija “Dani Zaima Muzaferije 2015.”

U dupke ispunjenom prostoru Zavičajnog muzeja Visoko večeras je, prigodnom svečanošću i otvorenjem fascinantne izložbe izabranih slika Gabriela Jurkića, svečano otvorena 12. po redu manifestacija “Dani Zaima Muzaferije 2015.”.

Mnogobrojne zvanice, prijatelji i sponzori manifestacije, te građani Visokog i cijele BiH večeras su posjetili Visoko kako bi zajednički odali počast velikanu bh. glumišta, Zaimu Muzaferiji, u čiju čast se već 12 godina priređuje manifestacija, koja nosi njegovo ime.

Prije nego su manifestacija i izložba otvorene mnogobrojnim prisutnim posjetiocima obratili su se svi pojedinci zaslužni za organiziranje ove manifestacije, među kojima prvi organizator same manifestacije, gospodin Rasim Kadić, koji je kazao nekoliko riječi o uspjesima manifestacije tokom prethodnih godina i o velikom uspjehu ove godine što je, pored organiziranja manifestacije, otvorenje izložbe izabranih slika Gabriela Jurkića.

“Prije nego otvorimo manifestaciju želio bih da se zahvalim svim prijateljima i sponzorima manifestacije, koji su nas podržavali i koji nas podržavaju sve ove godine. Mnogo je njih koji su zaslužni za realizaciju ovogodišnje manifestacije i svakako da zaslužuju veliku zahvalnicu našeg organizacionog odbora na susretljivosti i saradnji,” – kazao je gospodin Kadić, organizator manifestacije, posebno zahvalivši se medijima koji su promovirali ovu manifestaciju:

“Svakako, moramo pomenuti i medije koji su nam pružili veliku podršku u promociji manifestacije, među kojima su BHRT i FACE TV te, moram posebno istaknuti, portal Visoko.co.ba, čiji uposlenici ovu manifestaciju čine planetarno poznatom.”

Pored gospodina Kadića prisutnima su se obratili i Dženana Ganić, u ime Zavičajnog muzeja Visoko, Mehmed Klepo, realizator postavke izložbe Gabriela Jurkića, Strajo Krsmanović, direktor Umjetničke galerije BiH, fra Zvonko Miličić, predstavnik Franjevačkog samostana Visoko, te prof. dr. emeritus Ibrahim Krzović, koji je manifestaciju i izložbu proglasio svečano otvorenim.

Nakon početnih obraćanja uslijedilo je neobično otvorenje i otkrivanje krucijalnih slika Gabriela Jurkića, čime je zvanično i otvorena izložba koja će trajati sve do 03. 12. 2015. godine u Zavičajnom muzeju Visoko.

Također, pored ove svečanosti predstavljen je i ostatak programa ovogodišnje manifestacije “Dani Zaima Muzaferije”, te će posjetioci u narednim danima imati priliku da uživaju u sljedećim sadržajima:

27. novembar

20:00 sati – “Hasanaginica”, premijera predstave Teatra Total iz Visokog, u Gradskom kinu Visoko;

28. novembar

11:00 sati – Crtani film za djecu iz 6 osnovnih škola u Visokom, Gradsko kino Visoko,

20:00 sati – “Tamo gdje sunce zalazi”, predstava Teatra Fedra iz Bugojna, u režiji Vahida Durakovića,

22:00 sati – Afterparty.

U nastavku možete pogledati kratku fotogaleriju sa večerašnjeg otvorenja manifestacije “Dani Zaima Muzaferije 2015.”

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE