Lokalne TemePrivredaFOTO: Svečano otvorena Eurofarm – Centar Poliklinka

FOTO: Svečano otvorena Eurofarm – Centar Poliklinka

U četvrtak je svečano otvorena suvremeno opremljena Poliklinika Eurofarm Centar, centar zdravlja koji okuplja tim vrhunskih stručnjaka i nudi široku paletu medicinskih usluga. Na svega nekoliko minuta od centra grada, u Poslovnoj zoni Ozrakovići, s osiguranim parkingom, Poliklinika Eurofarm Centar je mjesto gdje je vaše zdravlje na prvom mjestu.

Polikliniku su otvorili Miralem Galijašević – premijer Zeničko-dobojskog kantona, Almir Jazvin – član Upravnog odbora Eurofarm Centra Poliklinike i primarius Šukrija Huseinović – direktor Eurofarm Centra Poliklinike.

Direktor Eurofarm Centra Poliklinike se zahvalio svim prisutnima, te istakao zadovoljstvo povodom otvaranja ove Poliklinike u Visokom: “Visoko smo prepoznali kao jednu od top destinacija, s obzirom da se nalazi u blizini autoputa i Sarajeva, a najviše iz razloga što slične ustanove Visoko nema. Tu je i veliki broj privrednika, a mislimo s njima tijesno surađivati”, istakao je direktor, te naglasio da je oprema u klinici potpuno nova i suvremena, po svim medicinskim trendovima.
“Kadar koji će raditi ovdje je iz Visokog i okruženja, većinom su to naši ljekari i specijalisti. Određeni broj ljekara – njih 16. Imat ćemo tri doktora nauka i osam specijalista, a određeni doktori dolaze iz Sarajeva. Nadam se da će Visoko s nama, a prije svega pacijenti, imati najviše koristi i da ćemo svi zajedno, vjerovatno ići i u širenje ovih kapaciteta”, dodaje primarius Šukrija Huseinović, koji je na ovoj svečanosti uručio simboličnu donaciju JU za predškolski odgoj i obrazovanje u vidu besplatnog pregleda za svu djecu ove javne ustanove.

Tom prilikom prisutnima se obratio i Miralem Galijašević, premijer Zeničko-dobojskog kantona:”Drago mi je što je danas otvorena jedna ovakva poliklinika u Visokom. Dakle, ovo je način da se poboljša kvalitet i opseg medicinskih usluga za građane Visokog i građane ovog regiona. Ono što je evidentno – sagledavši opremu i unutrašnjost Poliklinike je da su podignuti standardi i da ćemo i mi iz javnog sektora morati stići ovaj nivo”, kazao je premijer na svečanosti.

Rukovodilac Eurofarm – Centar Poliklinike bit će primarius Šahinović dr. Vasvija, koja je ovom prilikom iskazala svoje zadovoljstvo “Zaista, ovo je jedno veliko povjerenje, obzirom da je ovo jedna eminentna zdravstvena ustanova, koja pruža zdravstvene usluge na visoko-specijalističkom nivou, sa velikim stručnjacima i izuzetno ljubaznim osobljem. U svom radu, ovdje ćemo angažovati prije svega i specijaliste iz našeg grada, a naravno uz korištene savremene opreme – omogućit će i nama rad i odličnu suradnju sa doktorima nauka i stručnjacima iz Sarajeva i regiona. Nadam se da će pacijenti steći veliko povjerenje i da će biti zadovoljni našim uslugama prije svega stručnošću i ljubažnošću.”

Privatna zdravstvena ustanova “Eurofarm – Centar Poliklinka” je nova članica ASA Grupacije. Od 2000. godine pružaju zdravstvene usluge iz široke palate medicinskih oblasti. Posjeduju bogato iskustvo u liječenju pacijenata i pružanju zdravstvenih usluga.

Trenutno posluju na dvije lokacije: Sarajevo (Unitic Business Center) i Ilidža, a pored Visokog, ovih dana otvorena je i poliklinika u Goraždu.

Svojim pacijentima obezbjeđuju visoko kvalitetnu i sveobuhvatnu uslugu stručnjaka iz oblasti zdravstva sa tendencijom izgradnje liderske zdravstvene ustanove u BiH.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE