Lokalne TemePozitivno VisokoFOTO: Svečanom prozivkom i defileom predstavljena 52. generacija maturanata Gimnazije "Visoko"

FOTO: Svečanom prozivkom i defileom predstavljena 52. generacija maturanata Gimnazije “Visoko”

Svečanom prozivkom u Kulturno-sportskom centru “Mladost”, te defileom kroz glavnu ulicu Visokog, večeras je svečano predstavljena 52. generacija maturanat Gimnazije “Visoko”. Djevojke i mladići, koji večerašnjom prigodnom proslavom završavaju svoje četverogodišnje, srednjoškolsko obrazovanje pred brojnim posjetiocima, članovima porodice i prijateljima promovirani su kao uspješna generacija visočke gimnazije, koja će nakon ovog čina nastaviti svoj potpuno punoljetan život.

Na samoj svečanoj prozivci maturanata u KSC “Visoko” velikom broju prisutnih posjetilaca i maturanata obratio se direktor Gimnazije “Visoko”, Mirzet Hindija. Svojim učenicima koje ove godine ispraća u novi život poslije srednje škole direktor Hindija poželio je svu sreću, uz nadu da će biti uzoriti građani Visokog i Bosne i Hercegovine, te da će njihovo školovanje i njihovi životi nakon srednje škole biti uspješni.

Prije nego je svih 109 maturanata pojedinačno predstavljeno na svečanoj prozivci u KSC “Mladost”, upriličeno je i proglašenje učenika 52. generacije Gimnazije Visoko, a tu titulu ponosno ove godine nosit će učenica Kanita Lemeš. Za vrijedni rad tokom sve četiri godine srednjoškolskog obrazovanja Kanita je nagrađena, a prije nego su predstavljene i njene druge kolegice i kolege učenica generacije se obratila prisutnima.

“Sada je vrijeme kada stupamo u novi život i vrijeme kada će mnogo više naše samostalne odluke utjecati na našu budućnost. Vrijeme je da svoje znanje, koje smo stekli u gimnaziji, primijenimo u svom život, te da napravimo svijetlu budućnost za sebe i sve oko nas. Čestitam svi svojim kolegicama i kolegama na ovakvom uspjehu.” – kazala je ovom prilikom učenica 52. generacije Gimnazije “Visoko”, Kanita Lemeš.

Nakon svečane prozivke u KSC “Mladost” maturanti su prodefilovali glavnom visočkom ulicom, predstavivši na taj način sav raskoš i sjaj najljepše večeri, nakon čega su se uputili na proslavu maturske večeri u restoranu PC Vizija.

Redakcija portala Visoko.co.ba ovom prilikom čestita svim maturantima i njihovim roditeljima na uspješno završenom srednjoškolskom obrazovanju.

U nastavku pogledajte kraću fotogaleriju sa fotografijama koje su naši reporteri načinili na večerašnjoj proslavi maturske večeri 52. generacije maturanata Gimnazije “Visoko”, dok veliku fotogaleriju možete pronaći na našoj facebook stranici Visoko.co.ba.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE