Lokalne TemeKulturaFOTO: U okviru manifestacije Dani Zaima Muzaferije prikazan i animirani film Mali...

FOTO: U okviru manifestacije Dani Zaima Muzaferije prikazan i animirani film Mali princ

Da i ovogodišnja manifestacija Dani Zaima Muzaferije želi osigurati i kultruno-edukativni program ne samo za odrasle, već i za najmlađe Visočane dokaz je prikaz animiranog filma Mali princ.

“Čovjek samo srcem dobro vidi. Bitno je očima nevidljivo”, citat je iz jedne od najpoznatijih novela francuskog pilota Antoinea de Sainta-Eyuperyja iz 1943. godine. 

Novela Mali princ prevedena je na preko 290 svjetskih jezika i dijalekta, i prodana u više od 80 miliona primjeraka, tako da je to jedna od najprodavanijih knjiga svijeta, smatra se poučnom “lekcijom” ne samo za najmlađu populaciju, već i za one mnogo starije, a to dokazuju brojni citati ovoga djela koje koriste i oni sa 77 godina.

Mark Osborne Malog princa je i ekranizirao, a danas su naši najmlađi Visočani, sa svojim roditeljima imali priliku ovu priču gledati i u visočkom kinu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE