Naslovnica Foto Korner FOTO: U Visok...

FOTO: U Visokom oborena četiri Ginisova i svjetska rekorda!

3918
PODIJELI

U okviru Bosna open 2017, drugog međunarodnog turnira u taekwondou skoro dvije hiljade posjetilaca u Kulturno-sportskom centru „Mladost“ u Visokom imalo je priliku prisustvovati obaranju čak četiri Ginisova i svjetska rekorda, a novi rekorderi su Bosanci i Hercegovci Edin Kajević – Kaja, Ado Dulas, Suad Bajrić i Kerim Ahmedspahić.

Nakon što je oborio Ginisov rekord u razbijanju kokosovih oraha laktom, majstor taekwondoa iz Visokog Edin Kajević, uspio je stići Pakistanca Muhameda Rashida i postaviti novi Ginisov rekord u razbijanju punih limenki laktom. Dosadašnji rekord je iznosio 77 limenki u jednoj minuti, a Kajević je u Visokom uspio razbiti 84 limenke za svega 51 sekundu!

Suad Bajrić je ispred sebe imao zanimljiv izazov – stojeći na glavi trebao je vrtjeti dvije košarkaške lopte na nogama, a dosadašnji svjetski rekord od 20:20 sekundi, Bajrić je nadmašio za cijelih 10 sekundi, pa novi svjetski rekord iznosi 32:28 sekundi.

Ado Dulas, Bosanac sa prebivalištem u Austriji uspio je 76 siporeks ploča za 20 sekundi i to sa jajetom u ruci, što je također novi svjetski rekord.

Najzahtjevniji zadatak ispred sebe imao najmlađi izazivač Kerim Ahmedspahić. Ahmedspahić je uspio za 35 sekundi glavom razbiti čak 111 siporeks ploča i to je novi svjetski rekord.

Rekorde je potvrdio certificirani sudija „Rekord Instituta“ iz njemačkog Hamburga, Muhamed Kahrimanović, a takmičari i od danas novi Ginisovi i svjetski rekorderi, nakon uspješnih nastupa nisu krili zadovoljstvo postignutim.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.