Foto KornerFOTO: U Visokom oborena četiri Ginisova i svjetska rekorda!

FOTO: U Visokom oborena četiri Ginisova i svjetska rekorda!

U okviru Bosna open 2017, drugog međunarodnog turnira u taekwondou skoro dvije hiljade posjetilaca u Kulturno-sportskom centru „Mladost“ u Visokom imalo je priliku prisustvovati obaranju čak četiri Ginisova i svjetska rekorda, a novi rekorderi su Bosanci i Hercegovci Edin Kajević – Kaja, Ado Dulas, Suad Bajrić i Kerim Ahmedspahić.

Nakon što je oborio Ginisov rekord u razbijanju kokosovih oraha laktom, majstor taekwondoa iz Visokog Edin Kajević, uspio je stići Pakistanca Muhameda Rashida i postaviti novi Ginisov rekord u razbijanju punih limenki laktom. Dosadašnji rekord je iznosio 77 limenki u jednoj minuti, a Kajević je u Visokom uspio razbiti 84 limenke za svega 51 sekundu!

Suad Bajrić je ispred sebe imao zanimljiv izazov – stojeći na glavi trebao je vrtjeti dvije košarkaške lopte na nogama, a dosadašnji svjetski rekord od 20:20 sekundi, Bajrić je nadmašio za cijelih 10 sekundi, pa novi svjetski rekord iznosi 32:28 sekundi.

Ado Dulas, Bosanac sa prebivalištem u Austriji uspio je 76 siporeks ploča za 20 sekundi i to sa jajetom u ruci, što je također novi svjetski rekord.

Najzahtjevniji zadatak ispred sebe imao najmlađi izazivač Kerim Ahmedspahić. Ahmedspahić je uspio za 35 sekundi glavom razbiti čak 111 siporeks ploča i to je novi svjetski rekord.

Rekorde je potvrdio certificirani sudija „Rekord Instituta“ iz njemačkog Hamburga, Muhamed Kahrimanović, a takmičari i od danas novi Ginisovi i svjetski rekorderi, nakon uspješnih nastupa nisu krili zadovoljstvo postignutim.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE