BiHFOTO: Učesnici Marša mira stigli u Potočare, posljednju dionicu puta pješačio i...

FOTO: Učesnici Marša mira stigli u Potočare, posljednju dionicu puta pješačio i federalni premijer Fadil Novalić

Više od 6.000 učesnika ovogodišnjeg Marša mira koji su prepješačili put od Nezuka u dužini od stotinu kilometara, stiglo je danas u Potočare. Prema riječima Kemala Mušinbegovića, koji je godinama redovan učesnik ovog pohoda, sve je prošlo bez većih problema, ako se zanemari neviđeno nevrijeme koje je učesnike dočekalo prve noći u Nezuku, te velike vrućine u proteklim danima. Kemal nam se i danas javio iz Potočara, a danas se koloni, kako je jučer bilo i najavljeno, priključio i federalni premijer Fadil Novalić. Inače, u Maršu mira ove godine je učestvovao i ministar za boračka pitanja Salko Bukvarević, koji je učestvovao od prvog dana i prešao kompletnu dionicu, što je poseban dojam ostavilo na učesnike – saborce, s kojima je ponovo zajedno dijelio iste šatore. Nakon noći u Potočarima, učesnici Marša mira sutra će učestvovati u obilježavanju 22.godišnjice genocida u Srebrenici, te dženazi, nakon čega je planiran povratak kućama.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE