Foto KornerFOTO: Upriličen svečani defile XXI generacije maturanata Medrese "Osman ef. Redžović"

FOTO: Upriličen svečani defile XXI generacije maturanata Medrese “Osman ef. Redžović”

Tradicionalno, prvi maturanti koji prodefiluju visočkim ulicama, svečano proslavljajući završetak svog školovanja, jesu učenici završnih razreda Medrese “Osman ef. Redžović”. Tako je bilo i večeras kada je 56 učenica i učenika prodefilovalo od platoa KSC “Mladost” u Visokom, do Hotela “Centar”, gdje je nakon svečane šetnje upriličena i proslava završetka srednjoškolskog obrazovanja djevojaka i mladića iz visočke Medrese.

U prisustvu velikog broja roditelja, prijatelja i drugih građana Visokog, povorka XXI generacije maturanata Medrese “Osman ef. Redžović” promarširala je gradom, zaustavljajući se na Spomen obilježju šehidima i poginulim borcima ispred Policijske stanice Visoko, nakon čega su se zaputili na završnu proslavu svoje maturalne večeri.

Za vrijeme proslave članovi naše redakcije razgovarali su sa direktorom visočke medrese, Dženanom Handžićem, koji nam je kazao nešto više o broju učenika koji ove godine završavaju svoje četverogodišnje obrazovanje u ovoj škol,i na koju su Visočani ponosni.

“Velika nam je čast večeras visočkoj javnosti predstaviti učenike XXI generacije maturanata Medrese ‘Osman ef. Redžović’, tačnije 29 djevojaka i 27 momaka, koji dolaze iz velikog broja gradova i općina Bosne i Hercegovine, a koji su baš visočku medresu izabrali za završetak srednjoškolskog obrazovanja. Večerašnji defile maturanata je samo početak svečanosti koje se tradicionalno u našoj školi obilježavaju povodom završetka srednjoškolskog obrazovanja naših učenika.

Pred nama su još i maturski ispiti, kao i maturalna akademija povodom ispraćaja XXI generacije, što je veoma lijep, emotivan i vrlo važan događaj za naše profesore i učenike, budući da se i đaci i profesori povezuju na jedan poseban način u školi internatskog tipa.” – kazao nam je direktor Handžić ovom prilikom, dodavši:

matursko vece medresa 2016 (29)
XXI generacija maturanata visočke medrese

“Koristim ovu priliku i da u ime svojih kolegica i kolega, ali i u svoje ime, čestitam našim roditeljima i maturantima, uz želju da im buduće obrazovanje i budućnost budu sretni i prosperitetni.”

Do kraja školovanja ovim djevojkama i mladićima preostaje da ispune još nekoliko obaveza, među kojima su maturski ispiti koji će biti upriličeni krajem maja, a zatim i događaj po kojem je visočka medresa prepoznatljiva, odnosno, maturalna akademija povodom ispraćaja XXI generacije maturanata koja će biti upriličena u subotu, 28. maja u amfiteatru Medrese “Osman ef. Redžović”.

Redakcija portala Visoko.co.ba čestita ovom prilikom svim profesorima, učenicima i roditeljima na uspješnom ispraćaju XXI generacije maturanata Medrese “Osman ef. Redžović”, kao i kompletnom osoblju visočke medrese koje je uspješnim radom postiglo ovakav uspjeh.

U nastavku vam donosimo kraći fotopresjek sa ovog svečanog ispraćaja maturanata visočke medrese, a na facebook stranici Visoko.co.ba možete potražiti veliku fotogaleriju, sa svim fotografijama svečanog defilea ovih djevojaka i mladića.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE