SportRukometFOTO: Upriličeno prvo okupljanje igrača RK Bosna Centrotrans - mnogo promjena u...

FOTO: Upriličeno prvo okupljanje igrača RK Bosna Centrotrans – mnogo promjena u novoj sezoni

Kako smo i najavili tokom jučerašnjeg dana, jutros je ispred konvikta Franjevačkog samostana sv. Bonaventure u Visokom upriličeno prvo okupljanje i prozivka igrača RK Bosna Centrotrans, kojoj je prisustvovao trener Zdenko Antović i preostali igrački kadar. Nakon što je na samom kraju prošle sezone visočki rukometni klub napustio premijerligaško društvo i nakon što su predsjednik UO i sportski direktor dali ostavke na svoje funkcije, nastupili su problemi u RK Bosna Centrotrans, koji su prevaziđeni početkom ove sedmice, kada je Skupština imenovala novi Upravni odbor kluba, na čelu sa predsjednikom Jasminom Ahićem.

Ti problemi uzrokovali su i odlazak nekolicine igrača tokom ljetnog prelaznog roka, koji su napustili svoj matični klub u potrazi za premijerligaškim angažmanima, čime je visočki klub desetkovan za narednu sezonu. Ipak, svoju vjernost pokazalo je 19 igrača od 21 pozvanog, koji su ili prisustvovali prvom treningu pred novu sezonu koji je održan jutros ili najavili svoje privremeno odsustvo zbog privatnih obaveza.

Naša ekipa je posjetila prozivku igrača i prvi trening RK Bosna Centrotrans, te smo tom prilikom razgovarali sa trenerom kluba, Zdenkom Antovićem.

“Devetnaest igrača, na koje bi trebali računati u narednoj sezoni, odazvali su se pozivu uprave kluba, s tim da ih je danas manje na prvom treningu jer petorica nisu uspjeli zbog privatnih obaveza prisustvovati prvom treningu, a još uvijek čekamo odgovore Bečaka i Mušinbegovića. Kompletnu ekipu očekujemo početkom naredne sedmice. U toku ove predsezone između 9 i 12 treninga sedmično radit ćemo na atletskoj stazi u kasarni i u dvorani Franjevačkog samostana u Visokom, a uskoro bismo trebali igrati i prve pripremne utakmice, jer veoma malo je vremena za pripremu ekipe.” – kazao nam je ovom prilikom Antović o jutrošnjem okupljanju.

Također, pored prvotimaca RK Bosna Centrotrans prvom treningu prisustvovala je i nekolicina mlađih igrača, koji će čini se u narednoj sezoni biti dio prvog tima, o čemu nam je Antović kazao:

“Sigurno je da će Jamaković i Babić, kada je riječ o mlađim igračima, ostati u punom tretmanu seniorske ekipe. Još uvijek sa trenerom kadeta i juniora traju konsultacije kako bismo odlučili da li su Keso Berin i Sirćo Harun dio seniorskog tima u narednoj sezoni, jer je riječ o veoma mladim igračima, tačnije 14-godišnjacima.”

Sigurno je da u narednoj sezoni treneru Antoviću ne predstoji lagan posao, jer će biti teško “posložiti kockice” u ekipi koja je tokom ljeta pretrpila odlazak nekolicine veoma vrijednih igrača i brojne probleme, no sigurni smo da će trener i uprava kluba pronaći prava rješenja za nastavak normalnog funkcioniranja nekadašnjeg rukometnog giganta Bosne i Hercegovine.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE