SportNogometFOTO: Večer odluke i veliko finale na malonogometnom turniru "Visočko ljeto 2016"

FOTO: Večer odluke i veliko finale na malonogometnom turniru “Visočko ljeto 2016”

Nakon što je, zbog loših vremenskih prilika, malonogometni turnir “Visočko ljeto 2016” prolongiran nekoliko dana, sinoć je nastavljena borba ekipa za titulu prvaka na ovom turniru koji se igra na malonogometnom terenu Gradskog stadiona “Luke”. Veliki broj ljubitelja malog nogometa okupio se sinoć na stadionu u Lukama, kako bi ispratili završnicu grupne faze i četvrtfinalne utakmice, a mnogo je razloga bilo da uživaju u jakim utakmicama i sjajnim potezima majstora sa malonogometnih terena.

Sinoć je turnir nastavljen sa posljednje tri utakmice grupne faze, u kojima smo saznali posljednje putnike u četvrtfinale turnira, nakon što su prethodno svoj prolaz obezbijedili EL-HA Nekretnine, Bios i Galaktikosi, a u tim utakmicama su ostvareni sljedeći rezultati:

Sloboda – Dž. S. Komerc 0:4
Ekosirovina – FK Gračanica 2:1
MNK Samirče – Caffe Sound 0:5.

Po završetku posljednje utakmice zvanično smo ušli u samu završnicu prvog malonogometnog turnira “Visočko ljeto 2016”, koji organizuje NK Bosna Visoko. Odmah po završetku grupne faze pristupilo se odigravanju utakmica četvrtfinala turnira, zbog prethodnog prolongiranja turnira, kako bi već danas imali priliku gledati polufinalne i finalne susrete. U okviru četvrtfinalnih susreta gledali smo sjajne utakmice, sa mnogo borbenosti i dobrih poteza na svakom dijelu terena, a u ovim utakmicama su postignuti sljedeći rezultati:

Ekipa 1 Ekipa 2 Rezultat
Dž. S. Komerc Ekosirovina 0:1
EL-HA Nekretnine Sen Su 0:0 (2:1)
Caffe Sound Galaktikosi 1:0
Bios MNK Samirče 2:0

Tako smo saznali i ekipe koje su prošle u polufinale turnira i koje će imati priliku da se bore za samu titulu prvaka ovog turnira, a u polufinalnim utakmicama, koje počinju večeras od 19:30 sati, sastaju se ekipe:

Ekipa 1 Ekipa 2 Vrijeme
Ekosirovina Caffe Sound 19:30
EL-HA Nekretnine Bios 20:15

Nakon odigravanja polufinalnih susreta očekuje nas kratki revijalni susret, a zatim i utakmica za treće mjesto, te najzad i veliko finale prvog malonogometnog turnira „Visočko ljeto 2016“ kada ćemo saznati i osvajača titule ovog turnira.

Podsjećamo, organizator turnira NK Bosna Visoko obezbijedila je vrijedne nagrade za najbolje ekipe i pojedince turnira, te će tako najbolja ekipa turnira inkasirati 5000 KM, što je zaista vrijedna nagrada.

Dakle, večerašnja finalna večer turnira počinje od 19:30 sati, a ulaz na posljednji dan turnira iznosi 2 KM, koje će vam obezbijediti da uživate u sjajnim utakmicama i vrhunskim potezima virtuoza sa malonogometnih turnira.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE