Naslovnica BiH Kultura FOTO&VID...

FOTO&VIDEO: Promocija radova visočkog HAD kolektiva od sada i u online galeriji sa Novog Zelanda

618
PODIJELI

Iz HAD kolektiva od veoma poznatih umjetnika iz Visokog, koji su napravili pravu malu revoluciju u umjetnosti, stižu veoma pozitivne vijesti posljednjih dana. Na adresu naše redakcije tako je stigla i prezentacija još jedne, zanimljive izložbe pod nazivom “Cut in a Wall”.

Kako su u posljednjih nekoliko mjeseci ovi mladi momci sa svojim saradnicima vrijedno radili na promociji svoje umjetnosti za strano tržište, tako je uskoro stigla i jedna veoma zanimljiva saradnja, pored mnogobrojnih drugih, a nakon što su njihova djela uočili umjetnici sa Novog Zelanda.

Riječ je naime o online galerijama Breeze Gallery i Exhibbit, sa kojima su nakon razgovora umjetnici iz HAD kolektiva uspjeli ostvariti saradnju, iz koje se naposlijetku irzodila virtuelna, 3D online izložba pod nazivom “Cut in a Wall”, a koja u sebi sadrži dvije prethodne izložbe “Walls” i “Silence”, a koje su HAD kolektiv postavile na umjetničku mapu svijeta, te još nekolicinu djela sa pojedinačkih internacionalnih projekata.

Ova veoma zanimljiva saradnja pomoći će zasigurno mladim umjetnicima iz Visokog da svoju umjetnost, putem interneta, promoviraju u cijelom svijetu, a kako to izgleda njihova izložba u online galeriji možete pogledati klikom na link Izložba “Cut in a Wall” u Breeze online galeriji.

Također, pored ove izložbe donosimo vam i kratki videoprilog sa kratkim presjekom izložbe u Breeze online galeriji.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.