Foto KornerFOTO: Visočki košarkaški kolektiv revijalnom utakmicom obilježio 40 godina postojanja: KK Visoko...

FOTO: Visočki košarkaški kolektiv revijalnom utakmicom obilježio 40 godina postojanja: KK Visoko – KK Čelik 78:75

Pod obručima Kulturno-sportskog centra “Mladost” sinoće je, u veoma prijatnoj atmosferi, a povodom navršavanja 40 godina od osnivanja Košarkaškog kluba “Visoko”, te povodom 7. aprila, oslobođenja Visokog u Drugom svjetskom ratu, odigrana revijalna utakmica između KK “Visoko” i KK “Čelik”.

Visoka delegacija košarkaškog kluba iz Zenice, na čelu sa proslavljenim bh. košarkašem i sportskim direktorom KK Čelik, Ivanom Opačkom, sinoć je tako posjetila Visoko kako bi svojim kolegama odala priznanje za 40 godina aktivnog rada kluba.

Utakmica, koja je protekla u sjajnoj fer i korektnoj atmosferi, završena je rezultatom 78:75 u korist nešto starijih i iskusnijih košarkaša Visokog, no budući da je riječ o utakmici revijalnog karaktera sa posebnim povodom oba tima su izvukla veoma važnu pobjedu na prijateljskom planu.

Također, poslije utakmice najavljena je i saradnja zeničkog košarkaškog kluba i visočkih entuzijasta koji održavaju košarku u našem gradu, što je dodatni podstrek da ovaj olimpijski sport u našem gradu ne prestane da živi.

Ipak, najavljene su i neke drastične promjene u KK “Visoko”, budući da klub grca u problemima, od finansijskih do onih koji su kadrovske prirode, o čemu ćemo pisati u nekom od narednih tekstova, stoga pratite vaš portal Visoko.co.ba i u narednim danima, kako biste saznali sve košarkaške novosti iz našeg grada.

A u nastavku donosimo vam fotogaleriju sa sinoćnje revijalne utakmice KK “Visoko” – KK “Čelik”, kojom je obilježeno 40 godina postojanja košarkaškog kolektiva Visoko.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE