SportRukomet"Visočki rukometni 'šljam' na odmoru" - rukometaši koji igraju van Visokog odgovorili...

“Visočki rukometni ‘šljam’ na odmoru” – rukometaši koji igraju van Visokog odgovorili na kritike

Tokom jučerašnjeg dana na facebook profilu Vladana Lončara pojavila se izuzetno zanimljiva fotografija, na kojoj se nalazi nekolicina visočkih rukometaša, koji su tokom ove i prethodnih godina napustili svoj matični klub RK Bosna Centrotrans Visoko.

Na ovoj fotografiji se nalaze Enes Skopljak, bivši kapiten zelenih koji je ovih dana prešao u Čelik, Adnan Balta, koji je tokom protekle sezone prešao u sarajevsku Bosnu, Faruk Vražalić, igrač Bešiktaša, Mirza Mimić, od jučer igrač portugalske Madeire Andebol SAD, Vladan Lončar, igrač Granollersa, te Muhamed Musa, još jedan od igrača koji svoj angažman traži van Visokog.

Naizgled, ova fotografija bi trebala da pokazuje vrijedne, mlade ljude iz našeg grada, na koje svi Visočani, a zatim i Bosanci i Hercegovci trebaju biti ponosni, zbog njihovog uspjeha u poslu kojim se bave. No, popratni komentar ovih mladih rukometaša koji stoji uz ovu fotografiju, a koji glasi: Visočki rukometni “šljam” na odmoru, otkriva potpuno drugu stranu medalje i ogorčenost mladih rukometaša iz Visokog na trenutnu situaciju u kojoj se nalazi rukometni gigant iz Visokog. Naime, nakon što su u proteklim i ovoj sezoni brojni visočki rukometaši napustili Bosnu u potrazi za boljim angažmanima često su nailazili na kritike javnosti, a posebno je zapažena bila izjava Enesa Skopljaka, bivšeg kapitena Visočana, koji je prije nekoliko dana potpisao ugovor sa zeničkim Čelikom, pri čemu je izjavio:

“Iskreno žao mi je što napuštam visočku Bosnu, ali mi igrači smo prevareni od Uprave. Nismo zaslužili da nam se niko ne obrati na kraju sezone, niti da nam niko ne kaže kad će biti isplaćena dugovanja. Naprosto smo zaboravljeni.”

Sve to je, uz prethodne odlaske pojedinih igrača, izazvalo burne reakcije javnosti, podijelivši rukometaše i klub u kojem su donedavno nastupali. Epilog svega tog, čini se, bit će tužna sudbina jednog od najpoznatijih bh. rukometnih klubova, visočke Bosne, čiji status još nije poznat u nedostatku upravnog kadra, ali i u nadolazećem nedostatku igrača koji su do sada činili okosnicu kluba. A najtužnija priča bi bila da se na početku nove rukometne sezone u Bosni i Hercegovini, zbog svih nedostataka i manjka podrške, visočki rukometni klub ne nađe na parketima dvorana diljem naše države.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE