Lokalne TemePozitivno VisokoFOTO: Visočki vatrogasci obučavali mališane iz OŠ "Kulin Ban" Visoko

FOTO: Visočki vatrogasci obučavali mališane iz OŠ “Kulin Ban” Visoko

U okviru Programa obaveznog predškolskog odgoja i obrazovanja, koji se odvija u Osnovnoj školi “Kulin Ban” u Visokom, danas je upriličena jedna veoma zanimljiva edukativna radionica, na kojoj su mališani, polaznici predškolskog programa učili o poslovima profesionalnih vatrogasnih jedinica.

Oko 60-ak djevojčica i dječaka, koji će od septembra krenuti u prvi razred u ovoj visočkog osnovnoj školi, tokom proljeća pohađaju program predškolskog odgoja i obrazovanja, u okviru kojeg uče i o nekim zanimljivostima u gradu Visokom. Današnja radionica sa Profesionalnom vatrogasnom jedinicom Visoko jedan je od edukativnih programa predškolskog odgoja i obrazovanja, u okviru kojeg se djeca upoznaju sa lokalnom zajednicom i društvom u kojem žive.

Visočki vatrogasci mališanima su danas približili ovu, za jednu lokalnu zajednicu, izuzetno važnu profesiju, a mališani su oduševljeno gledali i slušali detaljna objašnjenja posla jednog vatrogasca. Zatim se pristupilo i prikazivanju opreme vatrogasaca, vozila i drugih zanimljivih tehničkih detalja koji su oduševili djecu.

Prilikom ove radionice veliku zahvalnicu uputile su PVJ “Visoko” učiteljice obaveznog predškolskog obrazovanja Ilma Kapić i Jasmina Memić.

U nastavku pogledajte fotogaleriju sa ove izuzetno zanimljive radionice.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE