SportBorilački sportoviFOTO: Visoko domaćin Međunarodnog taekwondo turnira "Bosna Open 2016"

FOTO: Visoko domaćin Međunarodnog taekwondo turnira “Bosna Open 2016”

Međunarodni taekwondo turnir “Bosna Open 2016”, koji će u subotu, 26. marta, biti održan u KSC “Mladost” Visoko, večeras je predstavljen na press konferenciji Taekwondo kluba “Bosna” Visoko. Pred velikim brojem posjetilaca pomalo neobične press konferencije na kojoj su, pored novinara, prisutni bili i roditelji visočkih taekwondoista, direktor i osnivač TKD “Bosna” Edin Kajević, uz pomoć nekolicine prijatelja kluba, predstavio je ovo internacionalno prvenstvo, kao i rezultate visočkog taekwondo kluba, te niz certifikata osvojenih za obaranje Guinnesovih i svjetskih rekorda u razbijanju kokosovih oraha.

Pored Edina Kajevića, na večerašnjoj konferenciji za medije govorili su još i istaknuti novinari Muhamed Bikić i Salih Hadžialić, kao i jedan od poznatijih lokalnjih novinara Rešad Mamela, te sekretar TKD saveza ZDK Haris Porča.

“Ono što bih istakao jeste zahvalnica Kantonalnom taekwondo savezu ZDK, koji nam je dao šansu da budemo domaćini internacionalnog prvenstva >>Bosna Open 2016<<, kao i zahvalnica našim saradnicima iz kantonalnog saveza koji rade zajedno sa našim klubom na poboljšanju taekwondo saveza ZDK. Danas su sa nama sekretar taekwondo saveza ZDK, Haris Porča, kao i glavni sudac Emir Skopljak što ovaj trenutak čini još svečanijim.

Koristim ovu priliku da se zahvalim svim našim sponzorima, koji su pomogli organizaciju takmičenja, a mi ćemo im uzvratiti ukazano povjerenje kvalitetnom organizacijom i dobrim rezultatima, nadam se. Poželio bih dobrodošlicu svim našim prijateljskim klubovima i onima koji prvi put dolaze u Visoko, te im želim mnogo uspjeha na ovom takmičenju.” – govorio je ovom prilikom Edin Kajević, direktor TKD “Bosna” i organizator prvenstva “Bosna Open 2016”.

Sam Međunarodni taekwondo turnir “Bosna Open 2016” u visočkoj KSC “Mladost” počet će pripremom takmičara u subotu od 8:00 sati, a zatim i svečanim otvorenjem od 10:00 sati. Glavni dio prvenstva, odnosno polufinalne i finalne borbe počinju od 19:00 sati, dok će dodjele nagrada biti upriličene na samom kraju od 20:00 sati.

 

Članovi TKD “Bosna” ponosni na državne prvake i veliki broj zlatnih medalja

Pored samog prvenstva na večerašnjoj press konferenciji predstavljen je i veliki broj nosilaca zlatnih medalja u raznim kategorijama, kao i nekolicina državnih prvaka koji potječu iz TKD “Bosna” Visoko.

Samo u 2016. godini ovi vrijedni mladići i djevojke uspjeli su na prvenstvu u Zenici osvojiti zlatni pehar i titulu prvaka, sa velikim brojem medalja u svim kategorijama. Zatim prije samo desetak dana u Bijeljini, na državnom prvenstvu BiH, visočki taekwondoisti osvojili čak 21 zlatnu medalju, odnosno njih 21 postali su državni prvaci, dok su za najboljeg juniora i juniorku prvenstva proglašeni Visočani Kerim Ahmetspahić i Anesa Pulo.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE