SportRukometFrancuska prvi finalista SP za rukometaše

Francuska prvi finalista SP za rukometaše

Rukometna reprezentacija Francuske prvi je finalista Svjetskog prvenstva za rukometaše…Nikola Karabatić i društvo savladali su Sloveniju sa 31:25. Mnogo bolje su Francuzi otvorili meč, a u 11. minuti su poveli sa 6:2. No, Slovenci za dvije minute prave seriju od 3:0 i dolaze na gol zaostatka (6:5). Do kraja prvog dijela francuski selektor odmarao je najveću zvijezdu tima Nikolu Karabatića, a prednost trikolora nije bila manja od dva gola.
U 26. minuti čak je bilo i plus pet (13:8), ali su zmajčeki do kraja prvog poluvemena uspjeli smanjiti na tri gola zaostatka i na odmor se otišlo rezultatom (15:12).
Solidno je Slovenija krenula u drugom dijelu, ali dosta straha i tehničkih grešaka utjecale su na rezultat, pa je domaća reprezentacija u 43. minuti ponovo povela sa pet golova razlike, a Luc Abalo pogodio je za 23:18, iako je Slovenije prije toga imala tri napada da smanji bar na tri gola zaostatka.
Dvije minute kasnije golom Nedima Remilija Francuska je povela i sa šest golova razlike (25:19), a zbog toga je selektor Slovenije Veselin pozvao minutu odmora.
Ni to nije pomoglo Sloveniji, jer je Francuska jednostavno bila prejaka u svakom segementu igre, a Slovenija ja djelovala preblago za reprezentaciju koja želi igrati finale Svjetskog prvenstva.
Nedim Remili postigao je šest golova, a Vincent Gerard sakupio je 16 odbrana. Kod Slovenije najefikasniji je bio Jure Dolenec sa pet golova.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE