SportRukometFrancuska, Slovenija, Norveška i Hrvatska u polufinalu SP za rukometaše

Francuska, Slovenija, Norveška i Hrvatska u polufinalu SP za rukometaše

Na SP za rukometaše u Francuskoj su odigrani mečevi četvrtfinala. Norvežani su lakše od očekivanja savladali Mađarski sa 31:28, a u toku utakmice su imali i po deset golova razlike. Do polufinala su Norvešku vodili Lie Hansen sa šest, te Tonnesen i Sagosen sa po pet golova. Domaćin Francuska se silno mučila sa vrlo dobrom Švedskom, ali na kraju su ipak slavili Francuzi sa 33:30. Mahe sa devet i Remili sa šest golova su bili najefikasniji igrači u pobjedničkom sastavu. U derbiju večeri je Hrvatska uspjela pobjediti Španiju u dramatičnoj završnici sa 30:29, a najbolji igrač utakmice je bio Mamić sa devet golova. U posljednjem četvrtfinalnom ogledu je Slovenija pobjedila Katar sa 32:30, bez drame u završnici, a Slovence su predvodili Marguc sa šest i Dolenec sa pet golova. Prvo polufinale se igra u četvrtak i sastaju se Francuska i Slovenija, dok se u drugom polufinalu u petak sastaju Norveška i Hrvatska.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE