SvijetEvropaFrancuski predsjednik Francois Hollande: Glasat ću za Emmanuela Macrona

Francuski predsjednik Francois Hollande: Glasat ću za Emmanuela Macrona

Hollande je rekao da kandidatkinja krajnje desnice Marine Le Pen predstavlja opasnost za Francusku, ali i čitavu Evropsku uniju, piše Politico.

“Ekstremna desnica će podijeliti Francusku, stigmatizirati dio naših građana zbog njihovog porijekla ili njihove religije. Krajnje desno je rizik za našu zemlju. Dok smo suočeni s takvim rizikom, nije moguće šutjeti”, rekao je Hollande.

On je rekao da će Macron braniti vrijednosti koje ujedinjuju Francusku, a ne one koje je razdvajaju. Upozorio je na opasnost koju nosi eventualna pobjeda ekstremne desnice i Marine Le Pen. Dodao je kako ekstremna desnica dovodi u pitanje francusko “jedinstvo, njeno članstvo u Evropi i francusko mjesto u svijetu”.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE