SportRukometFrancuzi očekivano odbranili titulu svjetskih prvaka

Francuzi očekivano odbranili titulu svjetskih prvaka

Francuska rukometna reprezentacija osvojila je Svjetsko prvenstvo. Francuzi su pred svojim navijačima stigli do zlatne medalje, pošto su u finalu poprilično lagano došli do pobjede nad Norveškom, koja je u velikoj drami dvije noći ranije eliminisala Hrvatsku. Na početku meča krenulo se žestoko, pa su za tri minute postignuta četiri gola. Norvežani su bez respekta ušli u meč, pa su poveli 6:4 nakon devet minuta igre. Tangen je u 21. minuti pogodio za tri gola prednosti Norveške, a onda su Francuzi zaigrali puno bolje, pa su serijom 4:1 došli do 18:17 vodstva na poluvremenu. Francuska 2:0 serijom otvara drugo poluvrijeme, ubrzo je bilo i pet golova razlike. Norveška je pokušavala na sve načine da se ponovo vrati u meč, no prednost superiornih Francuza je bivala samo veća kako se bližio kraj. Po pet golova za Francusku su danas postigli Valentin Porte, Michael Guigou i Kentin Mahe, a najbolji je bio Nikola Karabatić sa šest golova, dok je Vincent Gerard upisao 10 odbrana. Kent Tonnesen je zabio pet golova u sastavu Norveške. Ovo je za Francusku šesto svjetsko zlato, dok je Norveška igrala prvo finale na nekom velikom takmičenju.  Francuska – Norveška 33:26 (18:17, 15:9)
(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE