SvijetGatilov: Glasanje o sankcijama UN-a Siriji negativno po mirovni proces

Gatilov: Glasanje o sankcijama UN-a Siriji negativno po mirovni proces

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Genadij Gatilov izjavio je u utorak da će glasanje o rezoluciji Vijeća sigurnosti UN-a koju su predložile zapadne sile o sankcijama protiv sirijske vlade zbog navodnog korištenja hemijskog oružja imati negativne posljedice po mirovne pregovore.

– To je nekonstruktivno. Klima će biti negativna, ne zbog toga što ćemo mi uložiti veto, nego i zbog same činjenice da je rezolucija predložena – izjavio je Gatilov novinarima.

Vijeće sigurnosti glasat će u utorak navečer po srednjoevropskom vremenu o nacrtu rezolucije koji su sačinili Francuska, Britanija i Sjedinjene Države koja zabranjuje snabdijevanje sirijske vojske  helikopterima  i stavljanje na crnu listi sirijskih vojnih zapovjednika, prenosi Reuters.

visoko.ba / FENA


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE