PreporukaLikeGeronimo priprema brojne projekte: Nova pjesma bit će u stilu velikog Bijelog...

Geronimo priprema brojne projekte: Nova pjesma bit će u stilu velikog Bijelog dugmeta

Mirko Šenkovski Geronimo, tekstopisac i kompozitor, u posljednje vrijeme bilježi brojne muzičke uspjehe. Njegova druga pjesma “Nebo je tu” zabilježila je veliki uspjeh i rado je slušana kako u BiH, tako i regionu. Odlične reakcije ima i pjesma „Men’ se čini“, naslovna numera TV serije „Dobrodošli u Orient Express“, koju izvode Halid Bešlić i Dražen Žerić, za koju potpisuje tekst i muziku.

Brkovi i Đakovčanke

– Nakon nekoliko pilot-epizoda serija “Dobrodošli u Orient Express” dobila je zeleno svjetlo za snimanje novih epizoda, jer je naišla na odličan prijem kod publike. Pjesma “Men’ se čini”, koja je snimljena za seriju, naći će se na novom albumu “Crvene Jabuke”, koji izlazi uskoro. Pored nje “Crvena Jabuka” je snimila još jednu moju pjesmu – “Minka”, koja također govori o Sarajevu. Jedva čekam da ljudi čuju i “Minku”, jer su sve moje kolege rekle da se radi o izuzetnoj pjesmi, a Halid Bešlić joj predviđa veliki uspjeh. Ja u njegov instinkt nikada ne sumnjam – kaže Geronimo.

Šenkovski je i autor dueta “Volim te još i danas” Dragane Kajtezović i naše rock legende Mladena Vojičića Tife. Osim što stvara hitove drugim izvođačima, za naredni period priprema novu muzičku poslasticu u svom izvođenju.

– Duet Dragane i Tife je prošao odlično. Vrti se na svim radiostanicama širom regije, a komplimenti stižu sa svih strana. Uz to spremam i novi singl za Draganu, koji ćemo predstaviti pred ljeto, jer ne treba čekati s obzirom na to da je duet sa fantastičnim Tifom prošao odlično. Što se tiče mojih daljih planova, za ljeto spremam svoj treći singl. Pjesma se zove “Malo pića, malo dugmića”, a na njoj ću ugostiti Šemsu, pjevača iz fantastičnog benda “Brkovi” i žensku pjevačku skupinu “Đakovčanke”- otkriva uspješni kompozitor i tekstopisac.

Zlatne osamdesete

Kako kaže, sve je zamišljeno i isplanirano, a pred njim je realizacija spota i pjesme koji bi trebali ugledati svjetlo dana u junu. “Malo pića, malo dugmića” je ljetna pjesma koja je pisana u stilu velikog “Bijelog dugmeta”.

– Na šaljiv način ćemo se podsjetiti na vrijeme ovog velikog benda i na “zlatne osamdesete”. Svi koji su čuli pjesmu kažu da je jako zanimljiva i da će biti pravo osvježenje, jer je potpuno nešto drugačije i novo od onoga što je prisutno u eteru posljednjih godina. Dugo sam razmišljao da li da učinim ovaj korak, ali ne mogu protiv svoje prirode i uvijek tragam za nečim novim i svježim. Kako kažu, najteže je u umjetnosti ljude dobro nasmijati – zaključuje Geronimo.

Lipovačine čestitke

Između pisanja za brojne pjevače, ali i rada na svojoj novoj pjesmi, Geronimo za jesen priprema i jedinstven muzički projekat sa brojnim eminentnim rock imenima regije.

– Rock projekat kreće najesen, a najavljuje ga pjesma od koje najviše očekujem u svojoj karijeri. Gosti na pjesmi su moji prijatelji, o čemu će se znati više uskoro, a među njima je i veliki Sead Zele Lipovača, koji mi je čestitao i rekao da nije ništa bolje čuo na Balkanu – kaže Šenkovski.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE