SportNogometGibraltar najavio tešku utakmicu: Očekujemo prve bodove u susretu protiv BiH

Gibraltar najavio tešku utakmicu: Očekujemo prve bodove u susretu protiv BiH

Wood je istakao kako selekcija BiH i pored suspendovanih igrača ima kvalitetnu ekipu koja će pokazati posvećenost igri i napor u utakmici.

“Međutim, i mi smo spremni i dat ćemo sve od sebe. Sva moguća iznenađenja ćete sutra vidjeti. Mi smo se okupili u ponedjeljak, imali smo dobre treninge i kvalitetnu sedmicu. Postoje i kod nas povrede, kao i u vašem timu, ali sigurno je da ćemo pružiti jak otpor”, kazao je Wood.

Na pitanje novinara koliko znaju o navijačima BiH koji su uvijek 12. igrač naše reprezentacije, Wood je kazao kako je o tome razgovarao s našim dosadašnjim protivnicima.

“Ne bojimo se, naši igrači uživaju da igraju pred velikom publikom i to je za nas dodatna motivacija. Razgovarali smo sa vašim protivnicima i rekli su nam da nam to treba biti poticaj”, dodao je.

Wood je istakao kako bh. reprezentacija ima dobar tim, veliku snagu na terenu i dubinu igre. U subotu očekuju tešku utakmicu, iako su igrali protiv velikih timova.

“Poboljšavamo se iz utakmice u utakmicu. Imamo potrebnu disciplinu, posvećeni smo igri i vjerujem da će i bh. navijači biti iznenađeni igrom. Uvijek se nadamo prvim poenima u utakmicama. Napredujemo, i vi ste vidjeli da smo u utakmicama sa Kirpom i Grčkom postizali golove. Igrali smo sa deset igrača čak, ali mi idemo dalje i nadamo se bodovima”, izjavio je selektor.

Vezni igrač Gibraltara Anthony Hernandez je istakao kako najveću opasnost njegov tim očekuje od Miralema Pjanića.

“Pjanić predstavlja veliku prijetnju jer je veoma brz i može da istrči veliki dio terena, no naš tim se dobro pripremao za sve to i sigurno je da ćemo dobro parirati i pružiti dobru igru. U svakoj utakmica koju igramo najbitnije je da se fokusiramo na sebe i pobrinemo se da odigramo dobro”, zaključio je Hernandez.

Selekcija Gibraltara je svoj službeni trening odradila sinoć na Bilinom Polju.

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE