SportOstali sportoviGiro: Nibaliju "kraljevska" etapa, Dumoulin zadržao vodstvo

Giro: Nibaliju “kraljevska” etapa, Dumoulin zadržao vodstvo

Nibali je u završnici uspio nadvisiti Španjolca Mikela Landu (Sky) i napokon ostvariti prvu etapnu pobjedu nekog talijanskog vozača na ovom, 100. izdanju “Gira”. Treći je ciljem prošao Kolumbijac Nairo Quintana (Movistar) sa 12 sekundi zaostatka, dok je vodeći u ukupnom redoslijedu, Nizozemac Tom Dumoulin (Sunweb) bio 13. sa zaostatkom od 2:18 minuta nakon dramatičnih događaja koji su prethodili posljednjem usponu na Umbrail.

Uoči početka posljednjeg uspona 32 kilometra prije cilja Dumoulin, koji se nalazio u skupini sa svim ostalim vozačima iz vrha ukupnog redoslijeda, morao je hitno obaviti veliku nuždu, pa sišao je s bicikla i otrčao na livadu pored ceste. Umjesto da ga pričekaju, Dumoulinovi rivali su nastavili voziti, uslijedili su i napadi, prvo Zakarinov, pa onda i Niblaijev, pa se Dumoulin nije uspio vratiti u skupinu već je morao samostalno svladati 13-kilometarski uspon.

Nizozemac je u prvoj polovici uspona smanjio zaostatak za najvećim konkurentima sa minute i pol na minutu, ali je u drugoj polovici počeo zaostajati i na vrhu je imao malo više od dvije minute zaostatka za Nibalijem i Quintanom.

Na spustu prema Bormiju Dumoulin je uspio limitirati svoj gubitak na 2:18 minuta za Nibalijem i zadržati vodstvo u ukupnom redoslijedu. No, njegova prednost u odnosu na drugog Quintanu sada iznosi tek 31 sekundu, dok je Nibali stigao na treće mjesto sa 1:12 minuta iza Dumoulina.

Rezultati 16. etape

1. Vincenzo Nibali (Ita/Bahrain) 6:24:222. Mikel Landa (Špa/Sky) isto vrijeme 3. Nairo Quintana (Kol/Movistar) +12 4. Domenico Pozzovivo (Ita/AG2R) +24 5. Ilnur Zakarin (Rus/Katjuša) +34 6. Davide Formolo (Ita/Cannondale) +1:26 7. Bauke Mollema (Niz/Trek) +1:35 8. Bob Jungels (Luk/Quick-Step) +1:359. Adam Yates (VB/Orica) +1:35 10. Thibaut Pinot (Fra/FDJ) +1:35

Ukupno:

1. Tom Dumoulin (Niz/Sunweb) 70:14:482. Nairo Quintana (Kol/Movistar) +31 3. Vincenzo Nibali (Ita ahrain) +1:12 4. Thibaut Pinot (Fra/FDJ) +2:38 5. Ilnur Zakarin (Rus/Katjuša) +2:40 6. Domenico Pozzovivo (Ita/AG2R) +3:05 7. Bauke Mollema (Niz/Trek) +3:49 8. Bob Jungels (Luk/Quick-Step) +4:35 9. Steven Kruijswijk (Niz/LottoNL) +6:20 10. Adam Yates (VB/Orica) +7:00

Visoko.coba/Fena.co.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE