SvijetRegijaGjorge Ivanov pozvao lidere na sastanak

Gjorge Ivanov pozvao lidere na sastanak

Ivanov je pozvao političke lidere u Makedoniji na smirivanje tenzija.

“Nema tog pitanja koje ne može biti riješeno dijalogom u skladu s Ustavom i zakonima Republike Makedonije. Zato pozivam lidere parlamentarnih partija da sutra dođu u moj kabinet na sastanak lidera da razmotrimo situaciju. Na liderskom sastanku treba da razmotrimo sve mogućnosti za smirivanje i nalaženje izlaza iz novonastale situacije”, rekao je Ivanov.

Zvaničnici NATO-a i Evropske unije (EU) su reagovali na posljednja dešavanja u Makedoniji, posebno na uzimanje pojedinih zastupnika za taoce.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je istakao da je šokiran napadima u parlamentu Makedonije.

“Sve partije moraju poštovati demokratske procese. Moraju podržati dijalog, a ne nasilje”, napisao je Stoltenberg na društvenim mrežama.

U poruci visoke predstavnice Evropske unije za vanjske odnose i sigurnosnu politiku i potpredsjednice Evropske komisije Federice Mogherini i komesara za proširenje Evropske unije (EU) Johannesa Hahna najoštrije su osuđeni napadi na članove parlamenta u Skoplju.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE