SportKošarkaGlasovi pokazuju ko je kralj: Bryant ubjedljivo vodi u glasanju za NBA...

Glasovi pokazuju ko je kralj: Bryant ubjedljivo vodi u glasanju za NBA All-Star utakmicu

Nakon prvih rezultata glasanja za NBA All-Star utakmicu 2016. godine, na vrhu liste u svojim konferencijama nalaze se LeBron James i Kobe Bryant.
U Istočnoj konferenciji James je prvi sa 357.937 glasova, a prate ga Dwayne Wade (300.595) i Paul George (283.785). Međutim, samo jedan čovjek u Zapadnoj konferenciji ima glasova skoro kao tri navedena igrača skupa.

Ne radi se o Stephenu Curryju koji ima 510.202 glasova, nego o odlazećoj legendi Kobeu Bryantu koji je sa skupljenih 719.235 glasova ubjedljivo na tronu od svih igrača NBA lige.

Veliki utjecaj na ovo vjerovatno ima činjenica da se Bryant oprašta od aktivnog igranja košarke na kraju sezone pošto nema naročito dobar učinak. Njegov učinak šuta iz igre iznosi 34.4% iako prosječno ubacuje 17.4 poena po utakmici. Kako god, čeka nas nezaboravni All-Star meč.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE