ZDKPolitikaGO SDP Zenica: Izvršeno usvajanje Poslovnika o radu, kao i izbor potpredsjednika,...

GO SDP Zenica: Izvršeno usvajanje Poslovnika o radu, kao i izbor potpredsjednika, sekretara i članova Predsjedništva GO SDP Zenica

Dana, 30.06.2017. godine održana je 1. konstituirajuća sjednica Gradskog odbora SDP BiH Zenica. U sastavu Gradskog odbora, pored izabranih članova na Izvještajno-izbornoj konferenciji, su i predsjednici osnovnih organizacija SDP BiH Zenica, te ovaj organ broji 65 članova sa predsjednikom Gradske organizacije. Prisutni su pored usvajanja Poslovnika o radu Gradskog odbora izvršili izbor potpredsjednika, sekretara i članova Predsjedništva GO SDP BiH Zenica.

Izabrani su sljedeći:

Potpredsjednici: Dervišević Ferid, Jonjić Filip i Tanović Maida

Sekretar: Alijagić Elvis

Članovi Predsjedništva: Aličković Nermina, Begović Adnan, Bobić Vanja, Brkić Neđad, Halilić Azra, Jabandžić Hidajet, Šišić Amel i Škunca Boris

Kao i kod izbora u sastavu Gradskog odbora, vodilo se računa o statutarnim kriterijima: nacionalnoj, polnoj i  dobnoj strukturi. U strukturi izabranih u Predsjedništvo Gradskog odbora 4 je mladih, 3 žene i 1 iz reda seniora.

U narednom periodu Predsjedništvo i Gradski odbor SDP BiH Zenica će donijeti Program rada, te zajedno sa vijećnicima SDP-a, utvrditi pravce djelovanja i rada u cilju realizacije programskih ciljeva i politike SDP BiH u cjelini.

 

 

GO SDP BiH Zenica


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE