SportKošarkaGolden State deklasirao San Antonio i poveo sa 2:0 u finalu Zapada

Golden State deklasirao San Antonio i poveo sa 2:0 u finalu Zapada

Ekipa Goldn Statea je u drugoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije košarkaške NBA lige, deklasirala San Antonio sa 136:100 i ovo je najveći broj primljenih poena San Antonia kada je play-off u pitanju. Sve je bilo jasno već nakon prvog perioda nakon kojeg su Warriorsi vodili sa 33:16. Domaćin je sve periode igre riješio u svoju korist i u svakom su postigli najmanje 30 poena, a predvodio ih je Steph Curry sa 29 poena, dok su čeak sedmorica igrača Golden Statea imali dvocifren učinak. San Antonio je bio bez svog najboljeg igrača Kawhija Leonarda i zato ne čudi da su poraženi, a najefikasniji je bio Simmons sa 22 poena. Treća utakmica se igra na parketu San Antonia 21.maja.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE