SportKošarkaGolden State izborio sedmu utakmicu

Golden State izborio sedmu utakmicu

Košarkaši Golden State Warriorsa slavili su (101:108) u šestoj utakmici finala Zapada na teškom gostovanju kod Oklahome i tako izborili sedmi meč protiv ovog rivala i meč loptu za ulazak u veliko finale gdje se već nalazi Cleveland koji je u šest utakmica pobijedio Toronto. Prvu četvrtinu su dobili domaći 23:20 kao i drugu 30:28, pa se na odmor otišlo sa prednosti domaćina od pet poena, 53:48. U nastavku je Golden State zaigrao mnogo bolje, te je došao i do vodstva (59:57 op.a), ali je serija grešaka uslovila to da se domaći ponovo odlijepe do plus osam koliko je bilo na ulasku u posljednjih 12 minuta gdje su briljirali Curry i Thompson kao i Andre Igoudala koji je svojom igrom u odbrani, ali i u napadu donio pobjedu ekipi Warriorsa i povratak u Oracle Arenu gdje se za dva dana igra sedma utakmica.
Klay Thompson je bio briljantan sa 41 poenom koji je tako oborio rekord po broju ubačenih trojku u Play offu (ubacio ih je 11 op.a) dok je Steph Curry dodao 29 poena uz deset skokova i devet asistencija, a Draymond Green je zabilježio također double double učinak od 14 poena i 12 skokova. Još vrijedi spomenuti učinak Andre Igoudale od osam poena i sedam skokova uz sjajnu odbranu na Kevinu Durantu i Russelu Westbrooku u ključnim trenucima meča.
Na drugoj strani Durant je ubacio 29 poena i imao sedam skokova dok je Westbrook imao poen manje uz 11 asistencija i devet skokova. Još su dvocifreni bili Ibaka sa 13 poena i devet skokova, te Roberson sa 11 poena i osam uhvaćenih lopti. Sljedeći meč se igra u noći sa ponedjeljka na utorak i domaćin će biti Golden State Warriorsi.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE