SportKošarkaGolden State u velikom stilu i uz rekord izborio finale Zapadne konferencije

Golden State u velikom stilu i uz rekord izborio finale Zapadne konferencije

Košarkaši Golden Statea su i u četvrtoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije NBA lige pobjedili ekipu San Antonia i tako su u velikom stilu izborili veliko finale. Oslabljeni tim San Antonia nije mogao parirati Golden Stateu, iako su igrali na svom terenu i na kraju je bilo 129:115. Steph Curry je predvodio Warriorse sa 36 poena, dok je Durant dodao 29 poena i 12 skokova. Kod poraženog domaćina je Anderson postigao 20 poena. Veteran Manu Ginobili je postigao 15 poena, ali je ispraćen ovacijama, s obzirom da je najavio kraj karijere. Ovom pobjedom je Golden State je postavio i jedan novi rekord, jer su prva ekipa koja je do velikog finala došla sa maksimalnih 12 pobjeda u prve tri serije, protiv Portlanda, Utaha i San Antonia. Do sada su samo LA Lakersi u dva navrata uspjevali ostvariti po 11 pobjeda u prve tri runde play-offa. Večeras se igra četvrta utakmica finalne serije Istočne konferencije između Clevelanda i Bostona, a Cavaliersi vode sa 2:1 u pobjedama.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE