SportRukometGorenje bolje od Izviđača u Ljubuškom

Gorenje bolje od Izviđača u Ljubuškom

Rukometaši Izviđača su doživjeli novi poraz u okviru regionalne SEHA lige. U dvorani u Ljubuškom je prvak BiH dočekao vice-prvaka Slovenije ekipu Gorenja, koja je slavila sa 36:32. Od prve minute se Gorenje nametnulo kao favorit i njihova prednost je rasla čak i do devet golova prednosti. U drugom poluvremenu bolja igra Skauta koji su desetak minuta prije kraja uspjeli doći na samo dva gola zaostatka, ali nisu imali snage za potpuni preokret i doživjeli su već 15.poraz ove sezone, uz svega po jednu pobjedu i remi. Gorenje su do pobjede predvodili Potočnik sa 12 i Medved sa 11 golova, dok su kod Izviđača najefikasniji bili Mandić i Grbavac sa po sedam golova. Do kraja takmičenja u SEHA ligi će Izviđač odigrati još samo jednu utakmicu u kojoj narednog utorka dočekuju lidera, ekipu skopskog Vardara. U zaostaloj utakmici 14.kola SEHA lige je Nexe u Našicama savladao ekipu Metalurga sa 27:22.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE