SvijetRegijaGori i u zaleđu Herceg Novog, u pomoć pritekli Trebinjci

Gori i u zaleđu Herceg Novog, u pomoć pritekli Trebinjci

Oko 15:30 izbio je požar iznad Sutorine u blizini sela Malta u blizini hrvatske granice, a na terenu su dva vozila hercegnovske vatrogasne jedinice, pripadnici komunalne policije i 15 dobrovoljaca.

“U pomoć su došli i vatrogasci iz Trebinja, a u pripravnosti su i vatrogasci iz Konavala iz Hrvatske, spremni da se angažiraju ako bude potrebno. Vatra je na nepristupačnom terenu, 2 km od kuća,  ali samo 500 metara od crkve Lazarica na Vidovom vrhu, ali kuće nisu ugrožene“, kaže općinski načelnik Stevan Katić koji je na terenu.

Ističe da dva zrakoplova za gašenje požara na Luštici nisu dovoljna, a da će ukrajinski avion koji je sletio na podgoričku zračnu luku, moći da bude u akciji tek sutra.

Na tivatski aerodrom je oko 20:30 sletio specijalni protupožarni zrakoplov iz Ukrajine s devet članova posade i pratećeg osoblja, koji ima kapacitet od osam tone vode.

Crnoj Gori bi, osim iz Ukrajine, u gašenju požara trebala doći pomoć iz Izraela, Bugarske i Švicarske.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE