SportNogometGošk remijem u Orašju izborio plasman u Premijer ligu

Gošk remijem u Orašju izborio plasman u Premijer ligu

U Prvoj nogometnoj ligi Federacije su odigrane sve utakmice pretposljednjeg 29.kola, nakon kojeg je riješeno pitanje prvaka lige i putnika u viši rang takmičenja. Ekipa Goška iz Gabele je u Orašju remizirala 1:1 i to im je bilo dovoljno da sačuvaju prvo mjesto, jer je prvi pratilac visočka Bosna kod otpisanog Novog Travnika takođe igrala samo 1:1, a Sloga Simin Han je poražena u Čapljini sa 1:0. Kada je u pitanju borba za opstanak, od ranije se znalo da ispadaju Novi Travnik i Bosna Sema, a nakon ovog kola su im se priključili i Radnički, te Budućnost. Radnički je na svom terenu poražen od Bratstva sa 3:1, dok je Budućnost protiv Travnika na svom terenu remizirala sa 2:2. Petog putnika u niži rang ćemo saznati nakon posljednjeg kola, a trenutno je na toj poziciji Goražde, kojem nije puno pomogla pobjeda nad Bosna Semom rezultatom 3:0 i ne odlučuju sami o svojoj sudbini. Važne pobjede su ostvarili Velež protiv Zvijezde 2:0 i Jedinstvo u Kaknju protiv Rudara sa 3:2.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE