BiHPolitikaGovedarica: Kandidovaću se na izborima 2018.

Govedarica: Kandidovaću se na izborima 2018.

“To je sasvim prirodno” naglasio je lider SDS-a gostujući u emisiji “Puls” BN televizije.

On je dodao da ovog trenutka ne želi ulaziti u detalje koja bi to pozicija bila.

“Već su neki iz Saveza za promjene licitirali, a vidim da Mladen Ivanić sve to trezveno posmatra. Radi dobrih odnosa između mene i Borenovića, to pitanje će biti na dnevnom redu, ne danas ili sutra, ali vrlo brzo. Krajem godine razgovaraćemo o kandidaturama, istakao je Govedarica.

On se osvrnuo i na današnju sjednicu Predstavničkog doma Parlamenta BiH, kazavši da nije iznenađenje što je odbijen zahtjev za hitno usvajanje izmjena Zakona o akcizama.

“U tako bitnim stvarima, ne treba ništa lomiti preko koljena. Mi smo to uradili zbog interesa građana Republike Srpske. Sigurno je da to ne odgovara ni FBiH. Povećanje cijene akciza ne može nikom da odgovara”, smatra Govedarica.

Prvi čovjek SDS-a rekao je da je podržavanjem izmjena Zakona o akcizama SNSD pokazao svoje pravo lice, prenose Vijesti.ba.

“Prvo su govorili da neće ulaziti u Predstavnički dom Parlamenta BiH dok je tu Šefik Džaferović, a onda su došli da glasaju za ovaj zakon. Dušanka Majkić je rekla da je ovo udar na BiH, a do prije dva mjeseca je govorila da je to udar na RS. Staša Košarac je u jednom kutku danas pregovarao sa istim tim Džaferovićem kako da hitno donesu ovaj zakon. Nadam se da su građani vidjeli koliko su oni dostojni i koliko košta njihov politički obraz”, istakao je predsjednik SDS-a.

Govedarica je takođe kazao da bi povećanje akciza na gorivo posebno ugrozilo poljoprivrednike, te da bi to bio još jedan u nizu udara na ovaj dio stanovništva.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE