Naslovnica Svijet Regija Grabar-Kitaro...

Grabar-Kitarović: Znamo za blokade NATO puta BiH, moramo pomoći toj državi

Hrvatska podržava BiH i razumije posebnu situaciju u kojoj se zemlja nalazi kada je riječ o ispunjenju preduvjeta za početak Akcionog plana za punopravno NATO članstvo, izjavila je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Briselu.

50

Hrvatska će nastaviti pomagati Bosni i Hercegovini, mi smo jedna od onih država koje apsolutno podržavaju Bosnu i Hercegovinu i svjesni smo toga da nije u potpunosti ispunjen kriterij uknjižavanja vojne imovine. Međutim, razumijemo zašto se događa to i pokušavamo objasniti našim prijateljima da stvari u Bosni i Hercegovini možda nisu tako jednostavne, rekla je Grabar Kitarović i dodala:

– Bosna i Hercegovina je ipak malo drukčija od ostalih država, ali to ne znači da se trebamo distancirati, upravo suprotno trebamo se uključiti u ono što se događa u BIH ne zato da bismo se miješali u unutrašnje stanje već da bismo pomogli toj državi svojim znanjem i iskustvom, svime onim što smo mi prešli na tom vlastitom putu kako bi krenula putem progresa i boljitka za cijelu državu i sve narode i građene BIH. Ne samo u smislu integracije u NATO savez i EU, već općenito bolji život za sve grašane u BIH.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.