Naslovnica BiH Politika Građani ponov...

Građani ponovo žrtve političkih igara HDZ-a i SDA

S obzirom na činjenicu da je, samo u mandatu nakon izbora 2014. Hercegovačko-neretvanski kanton više puta postao talac političkih igara HDZ-a i SDA, KO SBB HNK smatra nedopustivim da građani ponovo budu žrtve kroz posljednje igrarije ove dvije stranke u slučaju „policijski komesar“.

42
PODIJELI

Javnosti je poznato da je kantonalni sud poništio odluku o imenovanju Ilije Lasića za policijskog komesara i tu ne bi bilo ništa sporno kada bi se odluke suda poštovale a ne, kao što je ovaj slučaj, bezobrazno ignorisale i prebacale na plitički teren. Opravdanim obustavljanjem isplate plaće nezakonitom komesaru od strane ministra finansija HNK koji dolazi iz SDA, HDZ je odgovorio preko kantonalnog premijera koji je obustavio ispalate svim budžetskim korisnicima, što je svojevrstan presedan kada je riječ o sukobu na relaciji SDA-HDZ u ovom kantonu!

MARKETING

SBB HNK je upravo zbog građana i institucija HNK kojima je prijetila blokada bio podrška kod formiranja kantonalne Vlade bez učešća u istoj, dok su zastupnici SBB-a u Skupštini kantona često vezivno tkivo i u Klubu Bošnjaka i u samoj Skupštini jer interes građana mora biti ispred stranačkog politikanstva. No, kada je riječ o novonastaloj situaciji s „policijskim komesarom“ SDA i HDZ su pokazali svoje pravo lice dovodeći kanton u svojevrsno stanje anarhije, a sve zbog nemogućnosti da nađu kompromis koji neće ići na štetu građana kantona, prije svega kroz poštivanje odluka suda i vraćanje priče o policijskom komesaru u racionalne okvire.

KO SBB HNK poziva i SDA i HDZ da kao stranke koje zajedno čine Vladu HNK nađu rješenje za novonastalu situaciju jer budžetski korisnicu u ovom kantonu ne smiju ispaštati zbog neprincipijelnost, stranačkog potkusurivanja, problema iz prošlosti… i ponovo biti žrtva krize generirane od strane vlasti.

vijesti.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.