ZDKGradonačelnik Zenice obišao Azil za napuštene životinje

Gradonačelnik Zenice obišao Azil za napuštene životinje

Jučer je gradonačelnik Fuad Kasumović obišao azil, sklonište za životinje na lokaciji Bare u mjesnoj zajednici Stranjani.
Cilj posjete bio je da se informiše o uspostavi, funkcionisanju i organizaciji skloništa, te da se uvjeri kako se ispunjavaju minimalni standardi držanja pasa na tom lokalitetu u skladu sa Zakonom o zaštiti i dobrobiti životinja.

Tom prilikom Gradonačelnik je u razgovoru sa nadležnim veterinarom i predstavnicima preduzeća ALBA ZENICA d.o.o., zbog ukazane potrebe, najavio proširenje kapaciteta azila.
Preduzeće ALBA ZENICA d.o.o. je u januaru ove godine preuzelo upravljanje skloništem za životinje i uspostavu higijenskog servisa u Stranjanima.
Grad Zenica je u obavezi da u potpunosti finansira rad skloništa.

 

Visoko.co.ba/Zenica.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE