ZDKGradonačelnik Zenice poslao pismo upozorenja na adresu NFSBiH

Gradonačelnik Zenice poslao pismo upozorenja na adresu NFSBiH

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je Nogometnom savezu BiH uputio upozorenje koje prenosimo u cjelosti:

“Nogometna ili fudbalska javnost u Zenici sa nevjericom prati zbivanja u BHT Premijer ligi BiH. Mi u Zenici svjesni smo da je Čelik svoje šanse za bolji status u nogometu / fudbalu u BiH i regionu davno propustio ili bolje rečeno, zbog ličnih interesa pojedinaca, prepustio drugima. Nažalost, postoje u našem gradu i ljudi koji ne žele dobro svojim sugrađanima, pa ni Čeliku. Alibi za loše igre i rezultate jednog od simbola Zenice, ne tražimo u drugima ali imamo dovoljno pameti da vidimo šta se dešava i hrabrosti da vam gospodo iz Nogometnog / Fubalskog saveza BiH poručimo: Nećemo dozvoliti da budemo taoci ili ne do Bog, žrtve, kriminalnih grupa, pa i ideologija.

Na Bilinom polju gdje su ispisane najsvijetlije bosanskohercegovačke nogometne ili fudbalske priče, lopta će se šutati i nakon završetka ove takmičarske sezone. Međutim, gospodo iz N/FS BiH, ta će lopta biti crvena od stida ukoliko ne reagujete i ne prekinete ovu lakrdiju koja se na terenima BHT Premijer lige BiH dešava unazad mjesec dana, a siguran sam da se dešavala i ranije.

Nedopustivo je da vi ne činite ništa po pitanju zaštite regularnosti takmičenja u BHT Premijer ligi BiH u kojoj se, to i ptice na grani znaju, dešavaju čudni rezultati. Posebno su „impresivne“ pobjede ekipe koja se bori za opstanak, na gostovanjima kod vjerovatnih prvaka ili osvajača Kup-a. Neke ekipe koje godinama ne znaju za poraz na domaćem terenu, sada kao nikada ranije, gube bodove pred svojim navijačima.

Pod Bijelim brijegom i na Pecari gosti rijetko kada ili skoro nikada ne znaju za pobjedu, a unazad mjesec dana, oba su stadiona sa 3 boda napustili nogometaši iz Jajca. Istovremeno, vi trenirate strogoću na Čeliku koji je u dvije po njega super važne utakmice sa komšijama iz Doboj kod Kaknja, odigrao neriješeno, te tom prilikom časno i pošteno osvojio 2 boda. Sa 4 boda koja su mnogi izvan Zenice u ove dvije utakmice već bili upisali na Čelikov račun, trostruki prvak i dvostruki osvajač Kup-a BiH danas bi bio pred opstankom u BHT Premijer ligi BiH.

Pitam se, da li su vam, kao i nekim mojim sugrađanima, važniji kladioničari i njihovi novci ili vam je zaista stalo do ozdravljenja i unaprijeđenja bh. nogometa? Jeste li zbog sitnih interesa i jedne propale i gubitničke politike, spremni žrtvovati klub sa bogatom istorijom iza kojeg stoji armija navijača širom svijeta.

Zenica i Bilino polje su sinonimi za nogometnu / fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine koju na našu žalost, još uvijek ne žele prihvatiti u nekim dijelovima naše države. Da li zbog toga što se te utakmice, žargonski rečeno, ne mogu naštimati ili zbog nečeg još bolnijeg, to vi najbolje znate. Bilo bi još tragičnije, da četvrti po veličini grad u Bosni i Hercegovini, zbog razloga koji nemaju veze sa sportom, okrenete protiv N/FS BiH i naše reprezentacije… a što se na žalost, zbog vašeg ponašanja i sumnjivih rezultata uveliko dešava.

Gospodo iz N/FS BiH, kao gradonačelnik Zenice čijih se preko 120.000 stanovnika poistovjećuje sa NK Čelik, u kojoj su i Bilino i Kamberovića polje i Trening centar NS /FS BiH, imao sam potrebu da vam ukažem da se u ligi koju igra Čelik, dešavaju sumnjive radnje. Vrijeme je da prestanete biti samo nijemi posmatrači ili ne do Bog, saučesnici u nečemu o čemu ću upozoriti i policijske strukture u Bosni i Hercegovini.”

 

Visoko.co.ba/PRESS SLUŽBA GRADA ZENICE

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE